18 Mart 2012 Pazar

Braun Oral B OxyJet Ağız Duşu

Diş doktorum geçenlerde diş ipine alternatif bir alet tavsiye etti; Ağız duşu. Açıkcası daha önce böyle birşey duymamıştım. Zaten ilginç bir şekilde bu alet sadece Braun Oral B OxyJet marka olarak bulunuyor. Belki başka makaların da vardır ama ben heryerde Braun marka olarak gördüm.

Diş ipinin ne kadar kullanışsız olduğunu hepimiz biliriz.Ne zaman azimli bir şekilde başladıysam devamını getiremedim.  Parmaklarına sararsın kayar, diş aralarına doğru düzgün girmez, arka diş aralarına ulaşmak işkencedir çok bastırırsın kanar vs...

Ağız duşu ise buna pratik bir çözüm buluyor. Dişcilerdekine benzer diş firçası şeklinde bir alet ile diş aralarına basınçlı su tutuyorsunuz. Su tüm boşluklara girdiği için detaylı bir temizlik yapmış oluyorsunuz. Bu bakımdan diş ipinden de daha iyi bir çözüm.

Ilk başta alışmak gerekiyor ama... aletin üzerinde basınç ayarı var. Düşük seviyelerden başlamanızı tavsiye ederim çünkü ilk başta kullanımda biraz zorlanabilirsiniz. Suyu nereye fışkırttığımı göreyim diye aynaya bakarken aleti çalıştırırsanız bütün yüzünüzü yıkamanız işten değil :). Başınızı öne eğip suyu ondan sonra açmalısınız... Ben hala üzerime sıçratıyorum ama performansım umut vaadediyor.




13 Mart 2012 Salı

Rossopomodoro

Cumartesi günü doktor çıkışı, ne zamandır gitmek istediğimiz Göztepe Parkı'nın karşısında Mayıs'ta açılan Rossopomodoro'ya gittik Phaidon'la birlikte. Rossopomodoro, İtalyanca'da kırmızı domates demekmiş; onu da öğrenmiş olduk :P


Dünyada 120'den fazla restoranı bulunan Napoli merkezli bir restoran zinciri. Esas şaraplarıyla ünlüymüş ancak biz hem öğlen gittiğimiz için hem de ben malum hamile olduğum için deneyemedik. Dekorasyonu genel olarak çok beğendik. Akşam eminim ki daha da güzel oluyordur. Akşam ortam loş olduğu için masaların ortasında pizza tabağını vs koymak için tasarlanmış ayaklı tepsinin altında ufak aydınlatmalar hoş... Aralardaki kolonlar sayesinde de isterseniz bazı masalarda kendi halinizde kalıp, kimseyle pek de bir ilginiz olmuyor.

Biz sipariş olarak, Mezzaluna'ya gittiğimizde her zaman yaptığımız gibi ortaya bir pizza ve büyük boy salata sipariş ettik. Pizza tercihimizi domates soslulardan Porcina'da, salata tercihimizi ise Cezarine Plain'den yana kullandık. Aslında salata olarak şöyle beyaz peynirli yeşillikli bir salata istemiştim ancak menüdekiler arasından maalesef istediğim gibi bir şey bulamadım. Pizza'yı ne Phaidon ne de ben beğendik. Bizim damak tadımıza hiç uymadı. Hem kalın hem de çok suluydu. Menüye buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Mezzaluna'yla kıyaslayınca pizzalar hemen hemen aynı fiyata ancak çok daha ufak ve lezzetsizdi. Üstelik servisten de hiç memnun kalmadık. Öğlen saatinde mekan neredeyse bomboş olmasına ve üç servis elemanı olmasına rağmen bir şey istemek için epey bir çaba sarfetmemiz gerekti. Masaya doğru hiç bakmadıkları gibi, seslendiğinizde duymuyorlardı da. Üstelik insan bir yemek getirdiğinde afiyet olsun der ya da onu bıraktım ben teşekkür ettiğimde der en azından. Ama bunlar ııhhh.

Özetle, bir daha gider miyiz? Ortak kararımız: HAYIR.

10 Mart 2012 Cumartesi

Yıldızlar Bebe & Genc Mobilyası


Bebek odası için mobilya bakarken ilk düşündüğüm tüm modellerin birbirine ne kadar çok benzediği oldu. Ufak tefek farklar dışında her magazada neredeyse aynı modeller var. Çoğu fark modelden çok renk ve desenden kaynaklanıyor onu da istediğiniz gibi yapabiliyorsunuz zaten.

Gerçekten farkli bir model düşündğünüzde de (ne billim kale gibi olan var, yarış arabası gibi olan var veya oyuncak ev gibi olan var). kesenin ağzını açmanız gerekiyor. Bu kadar iddiali bir modeli ne kadar kullanabileceğiniz de ayrı bir konu.

Modoko'ya gittiğinizde cocuk ve genc mobilyası satan magazalar ile dolu bir sokak bulacaksınız.225. sokak. Sağlı sollu birkaç mağaza var ve hepsinde de farklı ama aslında o kadar da farklı olmayan (ya da ben anlamıyorum!?) bir sürü model var. Çeşit bol fiyatlar aşaği yukarı aynı olunca konu güvenebileceğiniz bir satıcı bulmakta. 

Daha önce Ankara Mobilya ile kötü tecrübeler ucuza kaçmanın sonradan ciddi sıkıntılara sebep olduğunu kanıtlamıştı o yüzden bu sefer daha dikkatli olmaya çalıştık. Sonuç başarılı;

Yıldızlar Bebe&Genc Mobilya'da karşılaşacağınız Turgut Bey daha modelleri gezdirirken tecrübesi ve bilgisi ile güven veriyor. Şahsen yırtık satıcıları değil efendi satıcıları tercih ettiğim için Turgut Bey'e de güvendim. Model seçiminde yardımcı olmasi, şahsen gelip ölçü almasi, teslimatın tam zamanında hatta bir hafta erken yapımış olmasi parasını hak ettiği anlamına geliyor.

Mobilyayı getiren arkadaşlar da işini bilen düzgün çalışanlardı. Mobilyayı getirirken oyuncak sandığını kırmışlar. Çaktırmadan kakalamak yerine düzgün bir şekilde durumu açıkladılar ve iki gün içerisinde teslim ettiler. Hatta ikinci gelişinde boyası çizik olduğu için şikayet ettiğimizde, gelip tekrar aldılar yenileyip getirdiler.  "Çizik değil o, lekedir. silersiniz geçer!" demediler yani.



4 Mart 2012 Pazar

Braun ExactFit Tansiyon Ölçüm Aleti

Geçen hafta sonu Mediamarkt'tan Braun ExactFit BP4600 marka tansiyon ölçüm aleti aldık (pili içinde 80 TL) ancak cihaza uyuz olmuş durumdayım.Internette cihazın ne kadar iyi çalıştığını anlatan yazılar okudukca daha da huylanıyorum.

Sorun bende mı yoksa cihazda mı emin olamiyorum. Bazen ölçüyorum mantıklı bir rakam çıkıyor, bazen ölçüyorum sonuca göre iki seksen yerde yatıyor olmam lazım ve doğru ölçüm ile yanlış ölçümde neyi farklı yaptığımı anlayabilmiş durumda değilim.

Mediamarkta iade etmeyi düşünüyordum ama şimdi tekrar denedim düzgün çalıştı sanki.Yarın tekrar denemeyi düşünüyorum. Bu sefer de saçmalarsa aynen dükkanı boylar. 

Acaba hortumu her zaman kolumun iç tarafında sağında mı tutmuyorum diye süphelenmeye başladım. Az önce tansiyon nedir, ölçümün mantığı nedir diye araştırırken en önemli faktörün bu olduğunu öğrendim. Bu kadar zor birşey olmasa gerek. Hemşireler çat pat iki dakikada hallediyor.

------

Bugün tansiyon aletini iade ettim :(