31 Aralık 2007 Pazartesi

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO)

Siz de her sabah bir yakadan öbür yakaya geçmek zorunda olan milyonlarca insandan biri misiniz? İstanbul’da trafiğin ne berbat durumda olduğunu bilmeyen yok herhalde. Benim size tavsiyem, mümkün olduğunda deniz yolunu kullanın ve bunu yaparken de İstanbul Deniz Otobüslerini (İDO) tercih edin.

Toplu taşıma araçları içerisinde şimdiye kadar aldığı parayı bu kadar hak eden başka bir vasıta bilmiyorum. Her ne kadar kaptanlarından biri geçen aylarda açıkta demirlemiş bir gemiye toslamayı başarmış olsa da karayolundan daha güvenli olduğuna eminim. Koltukları rahat, yolcuları medeni... Kışın içi sicak, yazın ise güçlü bir havalandırma ile serin bir konfor sunuyor. İniş binişler biraz sıkışık olabiliyor ve rüzgarın şiddetli olduğu günlerde seferler iptal olabiliyor ama sonuçta iptal seferler yılda bir kaç günü geçmiyor. Ayrıca daha evden çıkmadan 212 444 4 436 nolu numaradan iptal seferleri öğrenebiliyorsunuz.

Tabii herkes iskelelere yakın oturmuyor ama yine de bazen bir minibüsle bir iskeleye varıp oradan karşıya geçmek size zaman kazandırabilir. Ayrıca deniz otobüsünde uyumanın keyfi de bir başka oluyor :) Bir denemekte fayda var...

30 Aralık 2007 Pazar

Nonoh Free Voip Calls

Türk Telekom özelleştirildiğinden beri GSM operatörleri ile sıkı bir rekabet içerisinde ve özellikle yurt içi aramalar oldukca ucuzlamış durumda. Ayrıca daha önce bahsettiğimiz 1045 gibi servisler de hayatımızı ucuzlatmak için birebire ama eğer "Bu bana yetmez! Ben bedava konusmak istiyorum" diyorsanız Nonoh tam size göre. Bu internet sitesi size Türkiye'de yurt içi aramaları bedava yapma imkanı sunuyor. Tek yapmaniz gereken önce kendi numaranızı, sonra da arayacağınız diğer numarayı siteye tuşlamak. Sonra bir de bakıyorsunuz ki telefonuz çalıyor ve karşı tarafın ahizeyi kaldırmasını bekliyorsunuz. Denemek için üye olmanıza bile gerek yok. Ana sayfada hemen bir deneme yapabilirsiniz ama görüşmenin 1dk kadar sonra kesilmesine de hazirlikli olun.

Tabii ki hiç birşey tam anlamıyla bedava değildir :) Bu hizmetten sürekli yararlanmak için üye olmaniz gerekiyor ve site en az 10 Euroluk kredi almayi şart koşuyor. Böylece 120 gün boyunca bedava konuşma imkanınız oluyor. Bu site yurtdışı ve gsm görüşmelerinizi de normal fiyatların altında yapmanizi sağlıyor. Satın alığınız krediyi de bu tür görüşmeler için kullanabiliyorsunuz. Sitede tüm ülke fiyatlari belirtilmiş zaten.

Diğer bir hoşluk da bu hizmete sadece web üzerinden değil aynı zamanda java uyumlu cep telefonunuza bir uygulama indirmeniz yoluyla da ulaşabiliyor olmaniz. Sonuç olarak oldukca yaralı bir sistem. Tek dezavantajı zaman zaman sesin Atlantik ötesi bir görüşme yapıyormuş gibi gecikmeli gelmesi.

Göreceksiniz, bedava olunca insanın daha çok konuşası geliyor.......