22 Mayıs 2011 Pazar

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi


Ilk başta önünden geçerken; "ne var burda ya? hep bir araba kuyruğu var" diye sorguluyordum, sonra Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi olduğunu öğrendim ama uzun süre gitmek kismet olmadi. Kaç kere bir sabah kahvaltıya gidelim diye düşündük ama uygulamaya bir türlü koyamadık.

Sonuçta bugün gitmek nasip oldu. Öyle kahvalti keyfi, veya uzun uzun gezmeye firsat olmadi ama en azında şöyle bir gezinip tanıma firsatım oldu. En yakın zamanda tekrar gitmek lazim, ama şöyle bolca vaktimizin olduğu bir zaman çünkü botanik bahçe baya bir büyük.

Bir kere bir otoyol kavşağı bundan daha iyi değerlendirilemez herhalde. Işe yaramaz boş adalar yerine kavşak adalara botanik bahçe yapmışlar, binbir çicek ile birlikte insanlarin piknik yapmaları için de alanlar yaratmışlar, üstelik çimlere basmak yasak değil, ama tabii ki mangal yasak :) Bu adaları da köprüler, alt geçitler ile birbirine bağlamışlar.

Istanbul genel olarak park alanları konusunda zayıf. Park derken yeşil çim alandan bahsetmiyorum. Şöyle bol ağaçlı, çiçekli çeşitli bir bitki örtüsü bulabileceğiniz alan az ama NGBB iyi bir örnek.

Hiç yorum yok: