14 Mayıs 2011 Cumartesi

Mozzila Seabird Cep Telefonu



Teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki artik bir insan ömründeki teknolojik değişim eskiden yüzyillar içerisinde gelişen değişime denk geliyor.

Uzay yolu dizisinde Mr Spoke, Scotty ile "cep telefonu"yla konuşurken birçok insan bunun kendi hayatlarının bir parçasi olacağını düşünmemişti bence. Insan hayallerının, insanlığın gelişimindeki en önemli unsur olduğuna inaniyorum.

Bazilarimiz günlük iş güç ile didinirken kendi hayatımız ile ilgili bile yeterli hayaller kuramıyorken bazıları da (neyse ki) kendilerini buna adamış durumda. Mozzila Labs özellikle internet ve teknoloji alanında hayallerin peşinde koşan insanların buluştuğu bir portal.

Mozzila Labs bünyesinde geleceğin cep telefonu ile ilgili tasarımlar oluşturmuşlar, ortaya Mozzila Seabird çıkmış. Şu anda böyle bir telefonu satın almak mümkün değil tabii ama tasarımdaki özellikler müthiş.

Mesela telefonun içinde kulaklık bile var ve bu kulaklık aynı zamanda bir kumanda görevi görüyor. Telefonu masaya koyunca, masaya kalvye duvara ekran yansıtıyor. İzleyin bayılacaksınız.

Hiç yorum yok: