8 Kasım 2009 Pazar

Set Balik


Söyle arkadaslarla bir araya gelelim, mezeler esliginde sohbet edip hafiften demlenelim, baligimizi da yiyelim ama arabanin anahtarini da masaya birakip gitmeyelim diyenler icin Tarabya'da bulunan Set Balik Lokantasi'ni tavsiye ederim. Aslinda benim tavsiye etmeme de pek gerek yok. 1967'den beri Istanbul'un en popüler balik lokantalarinda biri oldugu icin es dosttan daha önce duymus da olabilirsiniz.

Müdavimleri coktan alisik tabii ama ilk defa gidiyorsaniz siparis sisteminde biraz yabancilik cekebilirsiniz. Rakinizi söylüyorsunuz ama masya sise gelmedigi icin 70lik mi söylesek, birer duble söyleyip gecenin kivamina göre sonra mi karar versek gibi bir derdiniz yok. Sizin icin sise acmiyorlar ama bosalan kadehleri devamli dolduruyorlar.

Mezeleri secerken elinizi korkak alistirmayin, hepsi birbirinden güzel. Özellikle Maydanozlu Uskumruyu denemenizi tavsiye ederim, bittikce yenisini isteyin. Genelde mezelerle zaten doyma noktasina geliyorsunuz ama üstüne bir de günün baligindan yemenin bir sakincasi yok. Üzerine bir de tatlinizi yiyip türk kahvenizi ictiyseniz sizden krali olamaz :)

Yukarida anlattigim keyifin bedeli hemen hemen her zaman 50 ytl civarinda ki bu fiyata Besiktasta kiytirik bir iki meze ve iki kadeh rakiyi ancak icersiniz. Tek problem Set Balik'ta kredi karti gecmiyor. O yüzden tedearikli gitmekte fayda var.

Unutmadan söyleyeyim; Set Balik her aksam dolup tasmakta oldugu icin mutlaka önceden rezervasyon yapin. Bir de Tarabya'da deniz kenarinda bulunmasina ragmen lokantanin herhangi bir deniz manzarasi bulunmuyor...

1 yorum:

kredi kartı borcu dedi ki...

Bu adresten kredi kartı borcunuzu ogrenebilirsiniz.