20 Temmuz 2008 Pazar

Club Sporium Bostanci


Atalarimiz ava cikarak fit kaliyorlarmis ama modern dünyanin insanlari zamanlarinin cogunu oturarak gecirdikleri icin hareket etmek icin uste para veriyorlar. Uc tarafi denizle cevrili bir ülkede denzi olan bir sehirde yasiyorum ama yine de yüzebilmek icin Club Sporium Bostanciya uzunca bir süredir üyeyim. Ne de olsa bunun bir de kisi var...

Bircok fitness aktivitesine (tennisden squasha kadar) imkan tanimasina ragmen ben sadece havuz üyesiyim ve herkese tavsiye ederim. Yari olimpik bir havuzda kisin yüzebilir, cikista da sauna sefasi ile rahatlayabilirsiniz veya yazin acik olimpik havuzda güneslenebilirsiniz.

Yanliz uyarmaliyim yazlari acik havuza cok ragbet oldugu icin biraz kalabalik olabiliyor. Eger amaciniz sosyallesmek (= piyasa yapmak) degilse sabah erken gelip tertemiz havuzda yüzüp biraz da güneslendikten sonra kalabalik bastirmadan kacabilirsiniz. Kapali havuzdaki sorun ise zaman zaman ayi familyasina yakin olan bazi erkeklerin yüzerken biraz dikkatsiz davranmalari. Mümkün oldugunca kulvarinizi savunmaya calisin ve su fiskirtan kulaclara karsi kendinize bir gözlük edinin :) Burada da sabah erken gelmek daha konforlu bir deneyimi garanti ediyor.

19 Temmuz 2008 Cumartesi

Moda Iskele Restoran


Yaz olunca insan söyle püfür püfür denize karsi mekanlar ariyor. Iste Moda`daki tarihi iskele bu acidan oldukca güzel bir mekan. Her ne kadar Bogaz manzarasi olmasa da yine de Marmara denizinin ortasinda oturuyormus hissi veren tarihi iskele insana huzur veriyor. Denizin üzerinden tas bir yoldan gidilerek ulasilan iskele bir lodos firtinasinda hasar gördükten sonra restore edilmis ve simdi restoran ve cafe olarak Beltur tarafindan isletiliyor.

Oyle cok genis bir menusu yok ama ben yedigim Tavuk Izgaradan oldukca memnun kaldim. Menude belirtilmemis ama sanirim kömür atesinden hazirlaniyor ve bu lezzeti oldukca arttiriyor. Fiyatlar da makul sayilir; ana yemekler 15 ytl dolaylarinda. Isteyen icin icki de mevut.

Sabah arkadaslarinizla keyifli bir kahvalti keyfi yapabileceginiz gibi, öglen yemeginde denize karsi güzel bir yemek de yiyebilirsiniz. Benim tavsiyem denize sifir masalarden birine oturmaniz ve arada bir ufak ekmek parcalarini denize atmaniz. Iskele etrafinda bir sürü balik var ve siz ekmekleri attiginiz anda hepsi bir parca koparabilmek icin yüzeye hücüm ediyor. Oldukca keyifli bir manzara. Baliktan hoslanmiyorsaniz da etrafta ucusan Martilarla eglenin.

Firsat dogar dogmaz gün batimini da burda izlemek istiyorum. Yanimda sevgilim, karsimda deniz ve adalar, arkamda kösk gibi duran tarihi bir Iskele ve batan günes hemen yanibasimdaki denizi kizila boyuyur. Sikici bir haftanin ardindan insan haftasonunu böyle huzurlu gecirmeli...
ps: Moda Iskelesinde icki servisi olmadigina iliskin bir sitem geldi ve malesef hakli bir sitem cunku anladigim kadariyla isletme Beltur`a gectikten sonra icki servisini kaldirmis. Mekan yine güzel bir mekan ama eskiden oldugu gibi icki servisi de olsa daha guzel olurmus...