9 Ocak 2008 Çarşamba

Tchibo

Tchibo'yla ilk tanışmam Almanya'da okuduğum dönemde Real'lerin içinde ürünlerini görmemle başladı. Daha sonraları yaşadığım şehirde aslında başlı başına kendi mağazaları olduğunu gördüm. Aslen kahveciydi ama bunun yanısıra haftalık ama genellikle iki haftada bir değişen farklı konseptler üzerine birçok ürünü çok uygun fiyatlara satıyordu. Konseptleri o kadar geniş bir yelpazedeydi ki elektronik, kişisel bakım, giyim, ofis, banyo, mutfak vs gibi birçok değişik ilgi alanından illa ki size hitap eden bir tane bulabiliyordunuz.

Şirket, 1949 yılında Almanya'da Max Herz ve Carl Tchilling-Hiryan tarafından posta yoluyla kahve dağıtarak başlıyor ve bugüne kadar geliyor. Şu an dünyada İngiltere, Avusturya, Polonya, Romanya, Rusya, İsviçre, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Macaristan ve Türkiye olmak üzere birçok ülkede şubeleri bulunmakta. Bunun yanısıra internet üzerinden online satış imkanı da veriyor ama maalesef bu sistem henüz Türkiye'deki ürünler için geçerli değil. 2006 yılı istatistiklerine göre dünya çapında 12.500 üzeri çalışanı ve 3.900 milyon euro cirosu bulunmakta. Ülkemizde bulunan mağazalarının kısa listesi şöyle:
- ADAPAZARI; AdaCenter AVM
- ANKARA; ANKAmall - CEPA AVM - Panora AVM
- ANTALYA; Işıklar
- BURSA; KoruPark
- ESKİŞEHİR; Espark AVM
- İSTANBUL; Beşiktaş - Caddebostan - Capacity - Capitol - Carrefour Maltepe Park - Carrefour Ümraniye - İstanbul Cevahir - Kadıköy Çarşı - Prestige Mall - Şaşkınbakkal - Town Center
- İZMİT; Dolphin AVM
- MERSİN; Forum Mersin AVM
Bunlara ek olarak Antalya'da Migros Alışveriş Merkezi içindeki Migroslarda ve İstanbul'da Anadolu Hisarı, Atrium, Beylikdüzü Migros AVM, Maslak ve Metrocity'deki Migroslarda ürünlerinden bazıları satılmaktadır. Aynı şekilde Ankara'da Bilkent ve Etlik'teki Real'lerde, Antalya real, İzmir Real ve İstanbul'da Büyükçekmece, Kartal, Ümraniye'deki Real'lerde ürünleri satılmaktadır.
Bence ürünleri genel olarak kaliteli ve uygun fiyatlı. Şimdiye kadar eşofman takımı, pijama, askılı bluzler, grill, mutfak dolabı, çöp kovası, fırça, makyaj seti, askı, müzik seti, poşet klipsi vs. olmak üzere birçok ürün satın aldım ve hepsinden de memnun kaldım.
Bu ayki konseptleri "Güzellik Merkezi Banyonuzda". Ürünlerin fotoğraflarının, özelliklerinin ve fiyatlarının yer aldığı kataloğa buradan ulaşabilirsiniz. 23 Ocak'ta gelecek olan yeni konsept ise "Sağlığın Sırrı=Ölçülü Yemek".
İyi alışverişler :)

Hiç yorum yok: