11 Kasım 2013 Pazartesi

Pronet Ev Kamera Sistemi

Pfoff, blog yazmayalı ne kadar uzun zaman olmuş. Dönem dönem hiç birşey yazasım gelmiyor bazen de dolup taşıyor insan yazacak konularla ilgili.

Bebeğimize bakacak......

yaklaşık bir yıl kadar önce yukarıdaki nokada birakmışım bu yazıyı. Neden yarım biraktığımı da hatırlamıyorum ama geri dönmemişim işte.  Giriş cümlesine ise diyecek yok; aradan bir yıl geçmiş ve aynı duygudayım işte tekrar.

Aslında farklı bir konuya giriş yapmayı düşünüyordum ama madem bu yazıyı yarım birkamışız bari tamamlayalım.

Bakıcımızı kontrol altında tutuabilelim diye eve bir kamera sistemi koymak istiyorduk.Çok da fazla araştırmadan Pronet Kameram'da karar kıldık ve bir yıldır kullanıyoruz. Kurulum yapan ekipden memnun olduğumu hatırlıyorum. Temiz ve hızlı çalıştılar.

Sistem sadece eve IP kamera kurulması yöntemine dayalı. Bu kamerların bağlı olduğu sunucu ise pronet merkezinde bulunuyor. Bunun avantajı herhangi bir olay olduğunda evde bulunan sunucunuz çalınamaz veya zarar görmez. Türk Telekom internet hattında upload ücretlendirilmediği için görüntüleri devamlı olarak merkez sunucuya aktarmak maddi bir sorun olmuyor. Ayrıca evi web ve cep telefonu üzerinde devamlı olarak canlı izleyebiliyorsunuz. Tek eksik tarafı ses olmaması ve görüntü de biraz daha kaliteli olabilirdi.

Ilk zamanlar elektrik kesildiğinde IP kameralarda sorun yaşanıyordu ancak gelen teknik ekipler bunu da çözdü. Artık uzun süredir sorunsuz çalışıyor kameralarımız.

Sanırım kameranın varlığı Bakıcı'yı bir nebze daha dikkatli davranmaya itiyordur.