20 Şubat 2012 Pazartesi

Yüksel Çeyiz

Bazen insan markalı ürünlerin fiyatı ile aynı ürünün markasiz fiyatı arasındaki fark karşısında şaşırıyor. Bu seferki konumuz perde.Çocuk odasına perde için ilk önce herkesin bildiği ünlü perdecilere gittik. Persan, Linens ve diğer büyük perdeciler.....

Tül perde, yanlarda dekor perde ve güneşlik (blackout olarak da okyabilirsiniz) için 1100 tl ile 1300 tl arasında farklı fiyatlar verdiler. Aslında ilk başta bebek mobilyasını yaptırdığımız yer (başka bir yazı konusu) 650 tl gibi bir fiyat vermişti ama emin olmak için başka yerleri de araştıralim istedik.

Mobilyacı iyi fiyat vermiş diye düşünürken arkadaşların tavsiyesi ile İçerenköyde Yüksel Çeyiz adında bir perdeciye gittik. Konum biraz karışık, mahalle dik ve dar ara sokaklardan oluşuyor ama dükkan Atatürk caddesi üzerinde orta büyüklükte bir mahalle perdecisi. (Dar sokakları özellikle belirttim çünkü ilk gidişimizde navigasyon bizi öyle yollardan götürdü ki dağ keçisi kendini doğal ortamında hisseder :) )

Tamam, tabii ki Yüksel Çeyiz bir Linens değil. Çeşit daha az olabilir ve bu işlerden çok iyi anlamadığımı düşünürsek kalite olarak da bir fark olduğunu kabul edebilirim ama 300 tl dedi ya !?!... Aldık tabii :) Hatta uygun fiyatı bulmuşken tembellikten uzun süredir beklettiğimiz salonda ve yatak odasında eksik olan güneşlikleri de aldık.

Böyle bir yerde sizi en çok rahatsız edebilecek olan satıcının / dükkan sahibinin ameleliği olabilirdi ama Orhan Bey oldukca kibar ve yardımcı (Dükkanın adı niye Yüksek Çeyiz acaba ?). Ölçü almaya gelen ve montajı yapan yardımcıları da eli yüzü düzgün insanlar. Yatak odasına alacağımız blackout için hesap yaptığında, fiyatı biraz yüksek bulduk ama çocuk odasının perdesi o kadar uygundu ki bu konunun çok da üzerinde durmadık ve kabul ettik. Sonradan ölçü almaya geldiklerinde kendisi hesap hatası yaptığını söyledi ve onun da fiyatını indirdi. Ayrica perdeleri de söz verdiği gün teslim etti. Çok da güzel oldu.

Böyle bir esnaf tavsiye edilmez de ne yapılır?

Dekor perdelerin bağlarını unutmuşlardı ama o kadar kusur olabilir. Bir sonraki gün onu da teslim ettiler zaten.

Perde almadan önce en azından fikir edinmek için mutlaka uğramanızı tavsiye ederim:
Yüksel Çeyiz
Fındıklı Mah. Atatürk Cad. No:50 34752, İçerenköy, Ataşehir, İstanbul
Tel: (0216) 576 77 57.