30 Aralık 2011 Cuma

Kirpikteki Gözyaşına Teşekkürler :)

Şimdiye kadar hiçbir çekiliş ya da şans oyununda birşey kazanmamışımdır. Ama yine de eğlence olsun diye katılmaktan da geri durmam :)

Hem eğlenmek hem de Sebla'nın emeğiyle yaptığı kurabiyeleri duyurmakta belki benim de ufak da olsa bir katkım olur diye bu çekilişe katıldım ve inanılır gibi değil ama kazandım! :) Bu da bebişimin şansına olsa gerek :) Sebla'nın kurabiyeleri dün şirkete geldi. O kadar özenli hazırlamış ki kutusunu. Bir de üzerine not iliştirmiş. Çok duygulandım :) Rüzgar'la Sebla'dan İpek'le annesine diye :) Tekrar çok teşekkürler.




Eğer siz de bu enfes kurabiyelerden ya da birbirinden şık ve lezzetli pastalardan sipariş etmek isterseniz, hadi tık tık :)

25 Aralık 2011 Pazar

Yandex Haritalar


Ah Google Maps, bunca zaman ne sadık bir kullanıcındım.Kaç kere bilmediğim yolları öğrettin bana, kaç kere tarif aldım senden.... hep doğru yollari gösterdin bana.... ama başka ülkelerin kullanıcılarına Cadde Görünümü sunarken bunu Istanbullulardan hep esirgedin. Ayrica trafik yoğunluğu konusunda da hiç yardımcı olmadın.

Hasretle bekledim cadde görünümüne kavuşacağımız ve seninle Istanbul'un sokaklarını arşınlayacağımız günü ama sen de bilirsin ki fazla naz aşık usandırır. Itıraf ediyorum seni Yandex ile aldatıyorum!

Yandex Istanbul için hem cadde görünümü veriyor hem de tarfik sıkışıklığı ile ilgili bilgi veriyor. Yol tarifi verirken trafik sıkışıklığını göz önünde bulundurarak yolculuk süresini tahmin ediyor. Trafik ile ilgili bilgilerin güvenirliğini daha test etmedim ama cadde görünümü başarılı.

Ne diyebilirim google maps, seni daha iyisi için terk ettim. Istanul için cadde görünümü sağladığında tekrar görüşelim....


23 Aralık 2011 Cuma

Acarkent Mezzaluna

Geçenlerde değişiklik olsun diye acarkentteki mezzalunaya gidelim dedik. Acarkente de daha önce pek gitmişliğim olmadığı için yolu çok iyi bilmiyoruz. Bildiğimiz tek giriş Acarkent E kapısı.

Hiç gittiniz mi o yoldan bilmiyorum ama hala artık şehirde değilde ormanda ilerliyormuşsunuz hissi veriyor. Tam kendi aramızda burada kalsan kurtlara yem olursun diye espiri yaparken gece karanlığında arabanın farlarının tam ortasında bir Kurt (köpeği) gördük ve gülümsemelerimiz yüzümüzde dondu kaldı :) Şaka yapmıyorum tam filmlerdeki gibi bir sahneydi. Farın parlak ışıklarında tüm haşmetiyle duran aç !? bir kurt.

Eğer bir filimde olsaydık arabanın tam o anda arıza yapmasi gerekirdi ama biz orman yolundan devam edip nihayet Acerkente vardik.

Trio'daki mezzaluna biraz küçük olduğu için ve sağdan soldan geçenler biraz fazla olduğu için ambians olarak pek tat vermiyor. Acarkent Mezzaluna ise daha ferah ve şık bir ortama sahip. Girişin solunda kalan bölümde pizzalarin hazırlandığı murfak kismi da izelyebiliyorsunuz. Mezzaluna'nın pizzalarini beğeniyordum ve yine burada da çok memnun kaldım. Ayrica çalışanların ortalamanın oldukca üstünde ilgili ve nazik olduğunu söyleyebilirim.

Mekanın tek falsosu içeride tuvalet olmamasi. Restoran Acarkent'teki Coliseum Yaşam Merkezi içerisinde bulunuyor ve lavabolar da ortak kullanım alınında.

Herşey iyi güzel ama fatura biraz kabarik. Sonuçta bir pizza'nin 40TL olmasi çok makul değil. Manzara yok, canlı müzik yok.... e pizza da biraz daha uygun olmali sanki.

4 Aralık 2011 Pazar

Samsun Galaxy S2

Of bloga herhangi bir şey yazmayalı ne kadar uzun zaman olmuş. Çok düzenli bir yazar olmadığım aşıkar. Halbuki geçen zamanlarda paylaşacak ne çok deneyim vardi. Artık ufak ufak arayı kapatmaya çalışmak lazım.



Daha önce Philips X800 cep telefonu ile ilgili bir yazı yazmıştım. Oldukca memnundum ama artık değiştirmenin zamanı gelmişti. Kendisini bir süre önce Samsung Galaxy S2 ile değiştirmiş bulunuyorum.



Samsung S2 cidden aşık olanabilecek bir telefon ve özellikle ilk zamanlarda elinizden düşüremeyeceksınız. Geniş ekran, süper ince tasarım ve oldukca hafif.



Yeni nesil akıllı telefonlar arasında biraz araştırma yapıp webden kaşılaştırmalara bakacak olursanız zaten S2'yi en üst siralarda göreceksiniz ve satın aldığınız zaman bunun sebebini anlamak uzun sürmeyecek.



Bir kere çift işlemcisi sayesinde tüm operasyonlari çok hızli yapıyor. Web tarayıcısı da oldukca başarılı (ama ben yine de Opera indirmenizi tavsiye ederim). Anrdoid dünyasının size faydaları ise saymakla bitmez. Her türlü uygulamayı android market'ten, getjar.com veya applopedi.com gibi web sitelerinden indirebilirsiniz. Iphone'un aksine çoğu uygulamayı bedava bulabiliyorsunuz. Oyun konusunsa ise binlerce alternatif mevcut. Anrdoid dünaysı o kadar geniş ki yeni uygulamaları veya oyunları takip etmek için Droid of the Day gibi uygulamalar var. Hatta anroid üzerine ayrı bir blog mu yazsam acaba diye düşünmeye başladım.



Telefonun en kötü yanı, diğer birçok geniş ekran telefonda da olduğu gibi pilin ömrü. Telefonun pili ne kadar gidiyor sorusuna cevap vermek neredeyse imkansiz. Bu tamamen sizin telefonu ne için ne kadar kullandığınıza bağlı. Video seyrederip, wifi açarım, devamlı oyun oynarım diyorsanız günü tamamlayamayabilirsiniz.... ama böyle bir telefon da sadece telefon etmek için kullanılmaz zaten. O yüzden Şarj aletini devamli yakında bulundurmaya özen gösterin.



Eğer S2'yi almayı düşünüyorsanız uygun fiyata bir mobil internet bağlantınızın olmasına da özen gösterin. Internet olmadan telefonun çok bir anlamı yok. Zaten uygulamalar devamlı bir bağlantı halinde; yok notification yok update vs... Bir arkadaşım son model bir Blackberry kullanıyor ama internet bağlantısı yok!? e o zaman niye blackberry'in var ki? (zaten ne diye BB alırsın o da ayrı bir konu :) )



S2 için biraz büyük olduğu ile ilglili yorumlar var ama geniş ekran da başka türlü olamıyor. Ayrıca tekrar belirteyim; telefonun inceliği ve hafifliği sizi şaşırtacak. Erkan boyutu tatminkar bir web deneyimi yaşatıyor. Sosyal ağlar için zaten birçok uygulama mecvut.



Bir telefonda en önemli konulardan biri de sağlamlığı. Daha sahip olup da düşürmediğim bir telefon yok. Eski Philips'im kendini 3 parçaya ayırarak savunuyordu. S2'nin öyle bir alışkanlğı yok ve ilk zamanlarda geniş ekran insanı biraz huzursuz ediyor. Ilk düşüşte ekranın ne hale geleceğinden korkuyordum. Ancak youtube'daki birçok videodan da görebileceğiniz gibi ekran beklenildiğinden daha iyi bir performans çıkartıyor. Benimki 3 düşüşü de hasarsız atlatmayı becerdi....


Android uygulamalari ile ilgili daha fazla bilgi almak için bir de buraya göz atın;
www.androidlerim.blogspot.com

Bu arada ben S2'yi androidtelefonlari.com sitesinden aldım ve herhangi bir sorun yaşamadım. Zamanında ve sorunsuz teslimat yaptılar.