8 Temmuz 2010 Perşembe

Electro World


Şu an bu yazıyı geçenlerde yeni aldığımız Compaq Mini netbook ile yaziyorum. Yeri gelmişken de belirteyim bu netbookun mucidi her kimse büyük adammiş... koca koca laptoplardan kurtulduk sayesinde.

Eski laptop evdeki kötü kullanıma daha fazla dayanamayınca bir tane netbook alalım dedik ve Kozyatağı Electroworld'de çok uygun fiyata bu netbooku bulduk. Ancak bu ürünü ucuza bana sunduklari için ne kadar memnunsam verdikleri servisten dolayi da o kadar şikayetciyim.

Hevesle netbooku aldik eve geldik ve bir an önce çalıştırdık. Ilk kurulum sirasinda ekranda bazi cizirtilar fark ettim ama kurulum tamamlandığında düzelir diye üzerinde fazla durmadim. Ancak malesef öyle olmadi ve ekran cizirdimaya devam etti.

Netbooku kaptığım gibi magazaya geri gittim. Bu arada belirtmekte fayda var; bu mağazaya oldukca uzak oturuyorum. Tech Guys diye bir bölümleri var orada netbooku gösterdim ve ürünün hatali olduğunu söyleyip değştirmelerini istedim. Kontrol ettiler ve ürünün hatali olduğunu kabul ettiler ama herhangi bi özür dilemediler. Benden size bir tavsiye, sattığı ürün ile ilgili sorumluluk hissetmeyen mağazalardan uzak durmakta fayda var. Evet, tabiiki onlar bu ürünü üretmiyor ama yine de sonuçta bunun satışını yaptığına göre sorumluluğunu da taşımalı.

Neyse, sonuçta değiştirmeyi kabul ettiklerine göre çok da problem değil. Ayni problemi tekrar yaşamamak için ürünü orada açmalarını istedim ki tekrar o kadar yolu gidip gelmek zorunda kalmayayım. Bilgisayarı açtılar, ekranı kontol ettiler ve herşey düzgün görünüyor. Bir yandan da netbook ilk kurulumunu yapiyor. Bu kurulum biraz uzun sürdüğünden bilgisayarı kapatmanın bir sakıncasi var mı diye sordum. Amacim bir an önce netbooku alıp eve gitmek.

Oradaki görevli arkadaş hiç bir sorun olmayacağını söyleyip bilgisayarı kapatmaya kalkti. Tam kapatırken kendisini uyardim :"Ekranda bilgisayari kapatmayın yaziyor, bi problem olmasın" diye ama arkadaş kendinden gayet emin netbooku kapatti. Ben de eve doğru yola çıktım.

Evde ikinci bir hevesle netbooku açtım ki bir de ne göreyim. Kurulum hata veriyor.... Hemen Electroworld'u aradım o görevli arkadaş ile konuştum ama telefondan yapılacak bişe yok. Yeniden yükleme yapmak gerekiyormuş!!! Daha bir kere bile tam açamadığım bilgisayara yeniden yükleme yapacakmış!! Istemedim tabii, iade talebinde bulundum. Ne dese beğenirsiniz. Efendim bu yazılım hatasıymış bunun ile ilgili değişiklik yapamazlarmış... Ya ne yazılımı baya sen bozdun işte....

Telefondaki tartışma bir sonuca ulaşmayınca, mecbur atladim tekrar gittim mağazaya. Biraz bağrış çağırış sonunda kabul ettiler yenisini vermeye ama bu arada benim tüm cumartesi günüm rezil oldu.

Valla ucuz mucuz bilmiyorum ama oradaki yetkililerin tutumundan da bilgilerinden de şikayetciyim..... şikayetciyim ama doğru dürüst bir şikayet merkezi bile yok.

1 yorum:

Quentins dedi ki...

kocacım bu yazıyı belki 1 aydır ben yazacagım ama haklısın tembellik ettim sonunda sen yazmışsın iyi de yapmışsın :) ama çoookkk kibar davranmışsın. şikayet için merkezi arayıp kayıt bıraktım ama arayan soran olmadı. süper hizmetleri merkezde de bu şekilde, şubesinden ne bekleyeceksin ki? Bir daha electroworldden alışveriş yapmak mı?! ASLAAAAA!!!