14 Temmuz 2009 Salı

Diyet

Gecenlerde bir postumda bahsetmistim, diyetisyen yardimiyla 6.5 kilo verdim diye. Gelelim hikayemize :)

Ben 29 senelik hayatimda simdiye kadar hic diyetisyene ya da akupunkturcuya gitmedim, hatta gidenlere de icten ice "para ödeyince mi oluyor, girtlagini tutsan kilo verirsin" yaklasimim bile olmustur, itiraf ediyorum. Eee sen misin öyle atip tutan. Gecen sene Mayis'ta is degistirdim ve gida sektöründe bir firmaya gectim. Üstelik pek de tatli gidalar bunlar öyle böyle degil. Ofiste sürekli masanda, her toplantida gözünün önünde, her lafin icinde bu tatli seyler olunca kolaysa gel sen yeme! Ben yapamadim ve basladim kilo almaya, Hayatimin simdiye kadarki en yuksek kilosuna ciktim. Gerci yine de "sisman" sayilmazdim ama kilolarim beni rahatsiz etmeye baslamisti. Aynadaki görüntüm hosuma gitmemeye baslamisti yavas yavas o yag baglayan göbegi gördükce her gün karsimda (evet her kadinin ortak sorunu, bölgesel aliyorum ben de kiloyu)
Buraya kadar hala okumayi birakmamis erkek okur varsa hayrettt der son kez uyarimi yaparim. Bu entry anlamis oldugunuz gibi kadinsaldir :)
Neyse efendim, sonunda cok uygun fiyatli diyetisyenimizi bularak Subat'ti yanilmiyorsam basladim. Diyetisyenin benden istedigi 7.5kg vermemdi, ben ise kafamda 4-5 kg diye gitmistim. Sonuc: 6-5 kg ve ben de inanamiyorum kendime ama "artik daha fazla kilo vermek istemiyorum, böyle cok iyi" diyen bir Quentins. Beni 1 ay kendi halime birakti bakalim koruyabilecek miyim kilomu diye. Veee gecen Cuma ispatlandi ki gram alip vermemisim :) Simdi 2 ay birakti kendi halime beni, balaim, Eylul'de tatile gitmeden tekrar görünecegim. Sanirim kaptim ben artik bu isi ;) Saglikli yasamanin sirlarini verdi aylardir sagolsun yavas yavas.
Artik hafif ve daha da mutluyum.
Not 1: Spor yaptin mi diye soracaksiniz muhtemelen. Hayir yapmadim daha dogrusu yapamadim. Haftaici pestil seklinde kacta eve geldigim hic belli olmuyor. Haftasonlari aslinda yüzmeye gidiyorum ama o da pek düzenli degil.
Not 2: Benim kilo verirken cok büyük bir motivasyonum vardi, muhtemelen o da cok büyük bir itici üc oldu.
Not 3: Kim diyet cok kolaydi, hic ac kalmadan zayifladim derse yalan, inanmayin :) Evet, artik hiicc ac kalmiyorum ve yiyerek veriyorum ama ilk 1 hafta geceleri kabustu. Yemekten sonra yatana kadar hicbir sey yiyememek, aman allahim düsünmek bile istemiyorum :)
Not 4: Cenem feci düstü, bu notlara bir son vermek lazim!

2 yorum:

gulay dedi ki...

ne mutlu size. darisi basimiza, diyetisyeniz kim merak ettim,
bu arada deneyimlerinizden gercekten cok yararlaniyorum. sevgiler.
gulay

Unknown dedi ki...

Merhaba Gülay, bunu duyduguma cok sevindim :)
Benim diyetisyenim Altintepe Kizilay'da Saynur Özen Kumcu.