15 Şubat 2009 Pazar

Zar Adam

Daha önce kitap kötülemis miydik burada bilemiyorum ama o kadar büyük bir hayal kirikligi yasadim ki paylasmak istedim.
Kimden duydum ya da nerede okuyup alma hatasina düstüm ona da bilemiyorum ama kapak tasariminin Olasiliksiz ve Empati kitaplarini andiriyor olmasina sakin kanmayin (kapagina bakip kitap mi alinir zaten...). Hic alakasi yok!
Konu ilginc aslinda. Kendini, isini ve hayati sorgulayan bir piskologun bir nevi bunalima girip kararlarini attigi zarlara göre vermesini anlatiyor ama konunun temelde ilginc olmasi kitabin berbat olmasini engellememis.
Öyle edebiyat elestirmeni havalarina da girmek istemiyorum ama daha önce yarim biraktigim baska bir kitap oldugunu hatirlamiyorum. Kitap 400 küsür sayfa civarinda ve 50. sayfada sikilmaya baslayip kendimi kastim ama 130. küsürüncü sayfasinda daha fazla dayanamayip kitabi bir kenara attim.
Böylece bir kere daha kitabin arkasinda yazilmis olan referans cümlelerine kanmamak gerektigini anlamis olduk. 'Olağanüstü eğlenceli. Gelecekte hayatınızı değiştirebilecek kışkırtıcı fikirlerle dolu, çok tehlikeli.' bir kitap imis! Kim demisse halt etmis.

3 yorum:

ufuk dedi ki...

evetttt bende okumaya çalışıyorum.bir kitap dergisinde görüp almıştım.şu anda akşamları uyku öncesi kullanıyorum, işe yarıyor;)

yabaniler dedi ki...

Kitabı şu anda okuyorum. Bu siteyide google aramalarında buldum. Gerçekten hoş bir kitap. Herkesin zevki farklı olduğu için, kötü kitap gözüyle bakmak yerine en azından almadan 10-11 sayfasını okumak gerek. Sonra mesela Casey Maddox'un felsefenin öldüğü gün isimli kitabının ilk 150 sayfası berbattı. Ama sonuna geldiğimde 3 gün etkisinden kurtulamadım. Fakat bu kitap direkt olarak bence okuyucuyu kapısını aralayıp içine alıyor. (en azından bende öyle oldu) Son olarak birde şöyle bir site buldum biraz önce. www.zaradam.net birisi bu zar atma işini çok ciddiye alıp denemeler yapmaya başlamış :) Okumakta fayda var. Saygılar.

Adsız dedi ki...

Kitabı çok iyi bulmuştum çoğu insan beğenmemiş ama ben çok beğendim. Birde diğer arkadaşın dediği gibi bir site buldum http://zar-adam.blogspot.com bu arkadaşta deneyimlerini yazıyor.