16 Kasım 2008 Pazar

Kücükyali Balikcisi

Yaninda raki olmadiktan sonra neyleyim baligi diyenlerdenseniz tavsiye edecegim balikci size gelmez, bosuna okumaya devam etmeyin. Ama taze ve lezzetli baligi hem de ucuza yemek istiyorsaniz burasi tam size göre.

Kucukyalida Carrefour Express`in hemen yaninda pek de albenisi olmayan bir mekan olmasina ragmen önündeki kuyruk dikkatinizi cekebilir. Saka gibi ama insanlar burada yemek yiyebilmek icin siraya giriyor. Hatta beklerken adinizi yazdiriyorsunuz ki karisiklik olmasin :) Icerisi de gemideymissiniz hissini vermek icin yuvarlak camlarla dekore edilmis. Öyle muhtesem birsey degil ama salas bir balikci da degil. Aslinda biraz Fast Food balikci ama ekmek arasi da degil...

Örnegin masayi hizli temizlemenin en kolay yolunu bulmuslar. Masanin üzerine her yeni müsteri icin tek kullanimlik bir örtü seriliyor. Böylece masa saniyler icerisinde temizlenebiliyor. Servis de baya hizli. Kisacasi burasi öyle uzun uzun oturup sohbet etmek icin degil; yiyip cikmak icin.

Mutlaka önce balik corbasi ile baslamalisiniz. Gercekten muhtesem! Kalamar ile devam edip sonra da ana baliginiza gecebilirsiniz (istek üzerine levregin kilciklari ayiklaniyor). Unutmadan ortaya bir de bolca ikram edilen salatanizi siparis etmeyi unutmayin. Raki veya sarap yok ama suyunuzu da affiyetle ictikten sonra, cayinizi da icip hesabi öder, mutlulukla cikarsiniz.

Bu arada her nekadar ucuz dediysek de yaninzda biraz para bulunsun cünkü kredi karti gecmiyor. PayPass ile bozukluk harcamalarin bile kredi karti ile yapilmasinin tesvik edildigi bir dönemde biraz garip bir uygulama ama olsun. Bu konuya fazla takilmaya gerek yok, afiyet olsun.

3 yorum:

incikboncuk dedi ki...

valla harika bi yer burası. eskiden biraz salaş bi balıkçıydı, iiçini sanırım 1 sene önce dekore ettiler. biz de çok severek gidiyoruz. balık çorbası, öorba gibi değil, yemek gibi nerdeyse değil mi? tam porsiyon istersem balık için yer kalmıyor. güveçte çuprayı da tavsiye ederim.

Unknown dedi ki...

Ben ilk defa balık çorbası içtim ve ba-yıl-dım :) Biz balık ve öncesinde karides, kalamar, salata vs de yiyeceğimiz için yarım porsiyon çorba içtik. Dediğin gibi kesinlikle çok isabetli oldu :)

enne dedi ki...

İlk açıldığı günden beri gidiyoruz biz de. O zaman sanki daha bir aile işletmesi hali vardı. Dekoru değiştirip mekanı büyütünce o havası kayboldu. Ayrıca fiyatlar inanılmaz ucuzdu. Biz 4 kişi 20 YTL ödediğimizi bilirim. Garsonları tanırız, çok iyi bir yere geldi burası. Amatör ruhunu kaybetmeden büyüdü. Umarım bu özelliğini kaybetmez. Eşim en çok tereyağlı karidesi sever, bense bol çoban salata eşliğinde hamsi:)