3 Haziran 2008 Salı

Pavli Adası'nda Düğün

Cumartesi akşamı, ilk şirketimden (şu an 3.şirketimdeyim de) bir arkadaşımın düğününe davetliydik. Düğün, İstanbul Tersane Komutanlığı’nda diğer adıyla Pavli adasında oldu. Çok güzel deniz manzaralı ve aynı zamanda da yemyeşil çim bahçeli güzel bir düğün mekanı bence. Nikah 18:30’da kıyıldı, biz de 18:00’e doğru oradaydık. Dolayısıyla, günbatımını izleme şansımız oldu. Bizim Pavli Adası’na ilk gidişimizdi. Haftaiçinde telefon ederek tarif almak istedim ama telefonu açan uzman çavuş benim seceremi sordu :) Herkese tarif veremezmiş efendim, yok artık! Neyse, sonuçta tarif aldım ama ne tarif!

Uzman Çavuş: Tuzla’ya dümdüz geliyorsunuz, yol üzerinde zaten.
Quentins: Ne taraftan geliyorum? E-5? Sahil?
U.Ç: E-5.
Q: Sahilden geliş nasıl peki? Ben … tarafından geleceğim.
U.Ç: Oradan da olur, hemen yol üzerinde zaten.
Q: Geliş yönümde mi yoksa karşı tarafta mı?
U.Ç: Karşı tarafta.

Düğün günü sahilden Tuzla tabelalarına kadar gittik. Sonunda askeriyeye benzer bir tesis görünce durduk, Engin inip sordu. Fakat, tesis telefondaki askerin bana söylediği gibi karşı tarafta değildi, burası olamazdı. Bir de ilginçtir ne bir tabela ne de başka belirtici bir şey. Yanlış yerdeymişiz, meğer geçmişiz bile! Ki yol üzerinde o kadar da baka baka gitmiştik. Neyse, uzman şoför Quentins (:P) oradan bir U çekip gerisin geriye gitti ve bir taksinin bir yere girmeye çalıştığını görünce o da daldı peşinden koyun misali. İyi de yapmışım çünkü gerçekten de orasıymış. İşin komik tarafı taksileri içeri sokmuyorlar ve kapıda kimlik kontrolü yapıyorlar. Malum, askeriye… Taksiden şık şıkır elbiseleri ve topuklu ayakkabılarıyla inenler de tabanvayla gidiyorlar. Saçma!

Mekan iyiydi hoştu fakat servis çookk kötüydü. Garsonlar askerliklerini yapan erlerdi. Gece, erkekler arasında böyle askerlik herkese lazım şeklinde çok geyik döndü. Yemek servisi de içki servisi de çok ağır aksaktı. Ayrıca yemeklerini de beğendiğimi söyleyemem ama kimin umurunda :) Maksat insanın arkadaşlarıyla hoşça vakit geçirmesi. Yalnız, açık hava olduğu için akşam incecik elbiseler içinde epey üşüdük. Bazı arkadaşlarım şal istediler fakat tabii ki yoktu.

Bu arada fotoğraftaki yeni saçım :) Epey kısalttım ama rengi yine aynı benim doğal rengim. Her gittiğim kuaför ağzımdan girip burnumdan çıksa da dokundurmuyorum rengine. Ben yakıştırıyorum kendime. Beyazlarım çıkana kadar sanırım böyle de devam edecek. Gerçi büyük de konuşmamak lazım ;)

11 yorum:

Haydins dedi ki...

Askeriyelerde bu tip problemler her zaman yasaniyor sanirim..
Saclar cok gusel, bende dogal renginden vazgecmeyenlerdenim ama onlerde hizla beyazlar artmakda ne yapsam ya..
Elbisenin rengi cok gusel bu arada..

Unknown dedi ki...

Teşekkürler Haydins :) Her ikimiz için de kaçınılmaz son boya sanırım :)

yass dedi ki...

askerlerın bu sekılde kullanılmasını o kadar karsıyım kı anlatamam...neyse

bende saclarımı bı ara boyatmıstım ama sonra rahatlıgın ve guzellıgın dogallıktan yana oldugunu dusundum. bı daha beyazlayana kadar boyatmıcam:)

Unknown dedi ki...

yass, en guzeli dogali ;)

zeya dedi ki...

sakın boyatma saçlarını, doğal rengi de çok güzel zaten :)
ben 20 yaşından beri boyuyorum ve anneme nasıl izin verdin dediimde sanki sordun diyor :):):)
Her ay 3 saat kuaförde çekilmez valla :):)

Ben öyle bir ada olduğunu ilk defa duyuyorum Koç adası değil di mi bu?

Unknown dedi ki...

zeya, 3 saat mi?!!! ben fon cektirirken bile sikiliveriyorum, boyada halimi hayal bile edemiyorum. Koc Adasi'ni da ben bilmiyorum :) Nerede ki?

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

İnanın bana o şekilde askerlik yaptığına şükreden çok kişi var! Askeriyedeki servisin sivildeki gibi olmasını da bekleyemiz:) Ben de elbisene bayıldım! Nereden aldın? Ayrıca saçların gerçekten çok doğal!

Unknown dedi ki...

Teşekkürler Kirpikteki Gözyaşı :) Elbisemi İzmir'den almıştım, 23 Nisan tatilinde ablamlara gittiğimde... Sanki İstanbul'da mağaza kalmadı! :)

Adsız dedi ki...

ben halen askerim pavli adasında müzisyen olarak gayette memnunum yerimi seviyorum işimi yaptığım için severek yapıyorum ve buda bana huzur veriyor

Unknown dedi ki...

Ne mutlu sana!

Adsız dedi ki...

ben faruk tan sizin düğün töreniniz de bende vardım çünkü orda askerdim ama işimizi düzğün ve eksiksiz yaptıgımıza inanıyorum ve çok ta mutluyduk böyle bir yede askerlik yapmaktan komutanlarımız la sadece asker ve rütbeli ilişkisi yoktur abi kardeştik size de bir ömür boyu mutluluklar dilerim