14 Nisan 2008 Pazartesi

Melen'de Rafting

Biraz da değişik bir aktivite yapmak isteyen ve heyecanı sevenler için hafta sonu eğlencesi olarak bir tavsiyem var: Melen’de Rafting. Istanbul’dan Ankara’ya doğru giderken Hendek çıkışında bulunan Cumayeri bölgesinde Melen cayı üzerinde rafting turları düzenleniyor. Ben arkadaşlarımla ECORAFT’ın rehberligiyle katıldım (başka alternatifler de mevcut tabii) ve çok eğlendim. Rafting alanına kendiniz de gidebileceğiniz gibi ECORAFT’ın size sunucaği ulaşım imkanlarından da faydalanabilirsiniz. Ulaşım dahil fiyat 100 ytl ve rafting turunun sonunda size Pilav + sote tavuk + Salata ikram ediyorlar. Yok ben kendim giderim derseniz fiyat 85 ytl oluyor. Kendi arabanızla giderseniz yaklaşık iki saatlik bir yolu göze almalısınız. Servis, haliyle daha uzun sürüyor.

Vardığınız zaman ilk önce gerekli ekipmanlar ile donatılıyorsunuz. Sizi uyarmalıyım Melen’in suyu oldukca soğuk; o yüzden mutlaka size verilen dalgıç benzeri kiyafetleri giyin, sizi sıcak tutuyor. Gerçi kıyafetler nemli ve soğuk olduğu için önce ürperiyorsunuz ama az sonra zaten sırılsıklam olacağınız için bu pek önemli değil. Bu arada benim tavsiyem yanınızda spor ayakkabınızı veya botunuzu getirmenizdir. Yağmurluk, can yeleği ve kaskınızı da tedarik ettiğinizde ufak bir eğitimden sonra Raftinge hazırsınız. Bu arada ECORAFT ile ilgili tek sikayetimi de yapayım yeri gelmişken. Soyunma/giyinme yerleri çok dar ve ilkel, doğru dürüst bir kabin bile yok ve rafting sonrasında sıcak bir duş alabilsek hiç de fena olmazmış (şehir çocuğuyuz napalım :)).

Botlar altı kişilik ve en arkaya bir de rehber oturuyor. Rehberleri oldukca eğlenceli ve sempatik. Sizi Melen parkurundan emniyetli bir şekilde geçirirken kendileri de eğleniyor gibi.

Bizim botta suya düşen olmadı ama diğer botlarda bir iki fire verildi. Öyle inanılmaz yüksek debili bir parkur değil ama eminim benim gibi siz de ilk defa rafting yapıyorsanız çok eğleneceksiniz.

Bu arada diğer güzel hizmet, parkur boyunca fotoğraflarınızın çekilmesi. Isterseniz rafting sonrasında satın alabiliyorsunuz.

5 yorum:

Sinem dedi ki...

Hayatta yapmak istediğim şeylerden birincisi dalış , ikincisi yamaç paraşütü ve üçüncüsü de rafting. Evlenmeden önce bir türlü kısmet olmadı. Şimdi de eşim pek sıcak bakmıyor bu tip aktivitelere. Ama ölmeden mutlaka yapmalıyım bunları. Yoksa gözüm açık gider. Antalyada bir rafting denememiz olmuş ve ekip elemanlarının hataları neticesinde kamyondan düşüp ufak şekilde yaralanmalarını uyarı saymamızla son bulmuştu. :) İnşallah başka sefere.

Unknown dedi ki...

Sinem, bu saydiklarindan ilk ikisini ben de cok is´tiyorum. Gerci, yamac parasutune cesaret edebilir miyim, pek emin degilim. Garip bir yukseklik korkum var da...

nur ayday dedi ki...

dümdüz çarşaf gibi sudan bile ürken biri olarak raftiing fotoları bile bende çarpıntı yaratıyor

Quentins dedi ki...

:)) nur, ben sudan korkmam hatta bayilirim fakat yine de rafting yapabilir miyim ben de emin degilim...

Haydins dedi ki...

Ilk defa yapildiginda cok heyacanlidir eminim..Suya dusen ben olsam nasil panik yapardim ya da yapmazmiydim onu dusundum simdi..