1 Nisan 2008 Salı

MAC - Olmazsa Olmazlarım

Ben öyle aman aman makyaj yapan biri değilimdir ama her gün mutlaka rimel, ruj ve allık sürerim. Daha ne olsun mu diyorsunuz? :)

Yüzüme fondoten sürmeyi sevmiyorum. Daha önce birkaç farklı markanın hem fondotenini hem de sticklerini denedim ama hiçbirinden memnun kalmadım. Sanki yüzümün üzerinde bana ait olmayan yabancı bir tabaka varmış gibi hissediyorum ve bu bana ağırlık yapıyor. O yüzden, ancak özel bir yere gideceksem fondoten kullanırım.
Bu aralar MAC'in Studio Fix pudrasına tapar durumdayım :) Beyaz tenli olduğum için NW 25'i kullanıyorum. Bazı günler içimden gelirse ki bu haftada 2-3 günü geçmiyor, Studio Fix'i sürüp iyice pürüzsüz bir cilde kavuşuyorum. Beni hiç rahatsız etmiyor. Ne kuruluğa sebep oluyor ne de yüzümde pudra varmış gibi hissettiriyor. Bu sene göz altlarımda zaman zaman morluklar, mavilikler olmaya başladı. Bazı sabahlar gözüme çok batarsa da yine MAC'in concealer'ını kullanıyorum. Bana uygun olan tonu NW 20. Tabii kapatıcı için bir de fırçaya ihtiyacım var. Onun için de MAC 217 kapatıcı fırçasını kullanıyorum ve her ikisinden de çok memnunum. Madem bu kadar memnunum fırçama da iyi bakmam gerek değil mi? :) E o zaman da MAC'in fırça temizleme solüsyonu devreye giriyor. Kullanma sıklığınıza bağlı tabii ama ben iki haftada bir tüm fırçalarımı bu solüsyon ile temizliyorum.
Son olarak, bazı günler sadece rimelin yetmediğini düşündüğüm zamanlarda da MAC'in siyah göz kalemini kullanıyorum (smolder eye kohl). Kalem adeta kayıveriyor ve o kadar yoğun bir siyahlık veriyor ki ba-yı-lı-yo-rum. Bütün gün tazelememe hiç gerek kalmıyor.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Bize de gidip mac almak düşüyor :))

şaka bir yana Mac'e gidip alışveriş yapmak istedim. Türkiye'de yapılacaklar listeme ekledim bile :))

sevgiler.

www.misssgibi.com

Quentins dedi ki...

:)) zerrin, gerçi strawberry'den ya da internet üzerinden çok daha uygun fiyata alabilirsin ürünlerini. ama ilk defa kullanacaksan hangi tonun sana gideceğini tam olarak kestiremeyebilirsin tabii. bu arada, mağaza içindeki personel de çok ilgili ve bilgilendirici.

Hayatın Ressamı dedi ki...

ben hiç kullanmadım bu markayı kapatıcısını ve kalemini deneyebilirim.maskarasını kullandınmı?

Unknown dedi ki...

sihirli eller, mac'in maskarasını kullanmadım hiç. o yüzden herhangi bir yorumda bulunamayacağım...

Sinem dedi ki...

mac 'in maskarasının da güzel olduğunu arkadaşım vasıtası ile görüyor ve biliyorum. Ben düğünümde mac'in makyaj sabitleyicisini kullanmıştım. Yüzüme o sıvının püskürtülmesi hoşuma gitmemişti ama işe yaramıştı. Düğünde makyajımı mac 'in uzmanı yapmıştı o pudraları kullanmıştı ve evet dediğin gibi yok gibiydi. Ama ben sisley'şn fondotenini kullanıyorum ve çok memnunum. Adeta yüzümde yok gibi. Beyaz tenli olmasam hiç kullanmam ama çok beyazım. :( Yine sisley'in pırıltılı siyah göz kalemi de süper. Verilen paraya değiyor. Tavsiye ederim...

Quentins dedi ki...

Sinem, paylaşım için teşekkürler :) Sisley'in hiçbir ürününü kullanmamıştım ama aklımda olsun!

zeya dedi ki...

benim mac e gidesim geldi.
bir kapatıcı, bir siyah kalem alacğaım. Evdeki elma kırmızı pudranın yanına :):)

Quentins dedi ki...

Bilseydim, MAC'ten reklamınızı yapıyorum diye para talep ederdim :P

Adsız dedi ki...

Varya kuzum uzakdoğuda nasıl ucuzdu sana anlatamam. Biz burda hep kazıklanıyoruz ben Ömiden istiyorum arada Dubai yapınca ama strawberrynet.com kesin öneririm şekerim. Mac varmı bakmadım ama. muck

Quentins dedi ki...

Edacım çok haklısın, acayip kazıklanıyoruz kozmetik konusunda Türkiye'de. MAC markalı ürünler Strawberry'de var ama çok kısıtlı maalesef. Tek tük ürün oluyor. Mesela benim aldığım Studio Fix burada MAC'lerde 57 YTL ama Strawberry'de aynı ürün 40.50 YTL, Uzakdoğu'da dediğin gibi kimbilir ne kadardır!

Unknown dedi ki...

:)) İyi güzelde ürünün kaliteli ve iyi olduğu kadar onu nasıl kullanacağınıda bilmek önemli dimi oda bende yok malesef bu kanuda çokkk şey öğrenmem gerekli :(

Quentins dedi ki...

zerrin ogrenirsin, biliyorsun artik boyle seyler hic dert degil internet sagolsun. uzmantv ya da ufacik bir arama ile makyaj yapma teknikleriyle ilgili dunya kadar video bulabilirsin :) eminim cok yardimci olacaklardir.

Unknown dedi ki...

Canım teşekkürler hemen gidip izliyorum :)))))

bahtsız bedevi dedi ki...

mrb ben blogu yeni gördüm şanslısınız yine benim bulunduğum yerde yok yani olsa pahalı pahalı almaya razıyım internette de rengi tutturamıyosun işte zaten mac ürünlerini bildiğim kadarıyla strawberry satıyo o da pek bi seçeneği yok