8 Nisan 2008 Salı

Damla Çikolatalı Muffin

Eski günlügümde ne var ne yok diye kurcalarken bu yazima rastladim, buyrunuz mis gibi bir muffin deneyimi size, yaninda da mis gibi cay ya da istege gore kahvenizzzzz :) Bu tarifi daha sonra yaptigimda tarcin koymadim ve o hali daha cok begenildi bizim aile tarafindan. Bu da benden nacizane bir oneri.

Haftasonu, geçtiğimiz hafta takip etmeye başladığım Burçin'in yemek blogunda görüp beğendiğim muffin tarifini denedim. Geçtiğimiz hafta bir heves IKEA'dan 12li teflon muffin kalıbı satın almıştım. Hevesle yapabileceğim lezzetli bir muffin tarifi ararken Burçin'İn blogunu keşfettim. Bu muffini seçmemdeki en büyük sebep damla çikolatalı olması ve de içinde margarin/tereyağı değil sıvıyağ olmasıydı. Burçin'in de izniyle damla çikolatalı muffin tarifini sizlerle paylaşacağım.

Malzemeler:

- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı soğuk süt
- ½ su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı damla çikolata

Malzemeler benim 12'li muffin kalıbıma çok fazla geldi, o yüzden kalanını küçük bir kek kalıbına döktüm. Bir daha sefere ölçüyü biraz azaltıp yapmalı. Bir dahaki sefere diyorum çünkü yanında sıcacık demli bir çayla enfes oldu bu muffinler. Kahve sevmeyen ve hiç içmeyen bir insan olarak benim favorim muffin+çay ikilisidir ;) Neyse, uzatmadan muffin tarifine geçeyim.
Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Damla çikolata hariç diğer tüm malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz (ben muffin hamuru iyice kabarsın diye un, kabartma tozu, tarçın ve kakaoyu süzgeçle eleyerek ekledim) Son olarak, damla çikolataları da tahta kaşık yardımıyla karışıma ekleyip hafifçe karıştırıyoruz. Karışımı, muffin kalıplarımıza ya da kağıtlarımıza yarısı dolacak şekilde paylaştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika , kürdan testinden geçene kadar pişiriyoruz.
Yukarıda da dediğim gibi sizin de kalıbınız 12'liyse ya malzemeleri 3/4 oranında azaltın ya da 2 ayrı partide yapabilirsiniz.
Muffinleriniz piştikten sonra üzerine çikolata sosu, hindistancevizi, fındık ya da fıstık rendesi, vişne suyu ya da reçelinin suyu vs gibi kendi damak zevkinize göre dilediğiniz sosu da ekleyebilirsiniz.

Unutmadan, sakın kalıbınız teflon diye yağlamamazlık etmeyin, gerçi pek sorun olmadı muffinleri çıkartması ama yağlasaydım daha da kolay olacaktı eminim.
AFİYET OLSUN, ıhhhmmmm :)

9 yorum:

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

mmmh cok güzel görünüyorlar, pekde güzel kabarmis...

ellerine saglik canim ..

kocaman sicacik sevgilerimle ..

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Selam canim,
öncelikle ziyaretin ve güzel yorumun icin tesekkür ederim.

Bende sanirim Blog Manset'ten dogru bir ara gelmistim senin bloguna, ama yorum yazmamistim, he he. Simdi baktim misss gibi muffinler var, ellerine saglik diyorum.

Ayrica diger yazdiklarinda cok hosuma gitti, hele ki su Cola Cola Zero ve Cola light hakkinda olanlar. Ben bir Cola light tutkunuyum, hatta bagimlisiyim ve bana o Zero cok tatli geldi ve icemedim.

Neyse, fazla uzattim, tekrar görüsmek ve yazismak üzere, hoscakal canim.

Selamlar ve kocaman öptüm..

Quentins dedi ki...

Hasret, blogumuza hoşgeldin ve de çok teşekkürler. sevgiler benden :)

Kevser, sen de hoşgeldin, güzel yorumun için çok teşekkür ederim :)

Sinem dedi ki...

Çok lezzetli g9örünüyor. Bunu bana neden yaptın? Bir kek hastası olarak bu görüntüyü görüp de yapmamam mümkün mü sence. :) Şimdi bir de bu kalıplardan almak lazım. İyi de mutfağımda hiç yer yok kiii. :( Ben en iyisi vazgeçeyim bu sevdadan.

Quentins dedi ki...

Alemsin Sinem :)
Marketlerde muffin kağıt kalıpları satılıyor, onlardan alabilirsin aslında. Hem yer de kaplamamış olur ;)

Adsız dedi ki...

Quentinscim canım öncelikle bu sevginiz hiç bitmesin demişsin ya aminn cümlemizin birtanem. Gelelim muffine bacım çok güzel ya ama ben yapınca böyle kule gibi olmuyor çatlıyor hep sorun ne bebeğim :(

Quentins dedi ki...

Edacım, bilemiyorum, ben de şimdiye kadar hiç çatlama olmadı. Tarifi birebir uygularsan sorun çıkmaz diey düşünüyorum. Muffin tariferinde dikkatimi çeken mesela burada damla çikolata eklendikten sonra tahta kaşıkla fazla kurcalamadan hafifçe karıştırmak. Belki de bununla bir ilgisi vardır?

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

ben de deniycem :)

Unknown dedi ki...

esracım, denedikten sonra yaz olur mu, merak ederim :)