20 Şubat 2008 Çarşamba

Photographia - Düğün Fotoğrafları


Sizi düğün fotoğraflarınızı çektireceğiniz zaman birçok stüdyo dolaşmaktan kurtaracak bir deneyim aktaracağım şimdi. Biz evlenirken fotoğraflarımızı Photographia’da çektirdik ve şimdi düşününce düğünümüzü yaptığımız Arı Kovanı Restoran dışında düğün hazırlıklarında beni bu kadar tatmin eden başka bir yer olmamıştı (restoranı da artık başka zaman anlatırım).

Bir kere çekimleri kapalı alan bir stüdyoda yapmıyorlar. Böylece bildiğimiz o klasik fonlardan ve koltuklu pozlardan otomatik olarak kurtulmuş oluyorsunuz. Bunun yerine çekimleri kendi bahçelerinde gerçekleştiriyorlar ve siz sonradan o bahçenin resimlerde ne kadar güzel çıktığına inanamıyorsunuz. Bahçede salıncak bile var. Mutlaka salıncakta da bir poz isteyin çok hoş oluyor.


Fotoğrafçının kendisi de yardımcıları da çok güleryüzlü ve kibar. Gelin ve damat içeri girdiklerinde önce şöyle güzelce bir kontrolden geçiyor. Gelinin makjayı tazelenirken, damadın ayakkabısının altındaki unutulmuş etikete varıncaya kadar üst başa çekidüzen veriliyor. Kendimi biraz tuhaf hissettim. Biri bana resimlerde parlamamam için fondöten sürerken diğeri bacağımı kucağına almış ayakkabımın etiketini tırmıklıyordu :) Gelin nasıl oturtulur, yürürken nasıl yardımcı olunurun tüyolarını da oradan aldım. Gerçi bu, düğünde nikah masasına doğru yürürken eşimin eteklerine basmamı engellemedi. (Quentins: evetttttt, sürekli basıp durdun eteğime!)

Fotoğrafçı durmadan konuşarak, espriler yaparak gülümsemenizi sağlamaya çalışıyor. Bazen kendinizi aptalca bir pozisyonda hissediyorsunuz ama fotoğrafları görünce adamın işinin ehli olduğunu daha iyi anlıyorsunuz. Sonuçta 70-80 poz çekiliyor ve siz beğeninize ve bütçenize uygun olan paketi seçiyorsunuz. Tek sıkıntı satın aldığınız pozları bir CD'de size vermiyorlar. Ya daha fazla ödeyip bir kaç kopya almanız gerekiyor veya elinizdeki pozları taratarak başka bir fotoğrafçıda çoğaltabilirsiniz.

8 yorum:

NiNo dedi ki...

link yanlis vermissiniz ama buldum Photographia yi cok hos olmus fotograflariniz bende cok seviyorum dugun albumumu sizin fotograflarda cok guzel mutluuklar dilerim

Quentins dedi ki...

Merhaba Nino, uyarın için tşk.ler, düzelttim linki. Güzel sözlerin için teşekkürler. Okulda kolaylıklar :)

el*ff dedi ki...

fotoğraflar ve mekan gerçekten çok hoş o anın stresiyle işinin ehli olması lazım zaten fotoğrafçının...
mutluluklar dilerim...

Quentins dedi ki...

teşekkürler elif :) ben ki fotoğraf çektirmeyi, poz vermeyi vs pek sevmem, beni o kadar eğlendirdiler ve güldürdüler ki çekim çok eğlenceli geçti, benim için bile! :)

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Fotoğraflar çok güzel!(Maşallah!) Doğal ortam güzel olmuş gerçekten! Bu arada diğer bloga ne oldu? Şifreledin mi?

Quentins dedi ki...

Çok teşekkürler :) Evet, şifreledim, abuk sabuk mesajlar/commentler geliyordu zaman zaman, ben de kökten çözüm getirdim kendimce ;)

Laçin Tenel dedi ki...

Quentins,
fotoğraflarınız çok güzel çıkmış. Ben de stüdyo fotoğraflarından nefret edenlerdenim. Bizim nişan fotoğraflarını kardeşim açık havada çekmişti, daha güzeli olamazdı. Düğün için henüz belli değil ama ben stüdyo fotoğrafına karşıyım, açık hava olamazsa en azından otelde çekilmeli. Neyse bakacağız...

Unknown dedi ki...

teşekkürler laçin. evet senin nişan fotoğraflarını görmüştüm, çok güzellerdi. eminim düğün fotoğrafların da en az onlar kadar güzel olacak :)