8 Şubat 2008 Cuma

Ben Efsaneyim (I Am Legend)


Ben Efsaneyim (I Am Legend), oyuncu kadrosu olarak pek geniş olmasa da (tek kişilik gösteri demek yanlış olmaz herhalde) Will Smith’in oyunculuğu ve görsel efektler genelde sürükleyici bir film çıkarmış ortaya. Bilimadamları kansere çare bulayım derken insanı ışığa aşırı hassas birer zombiye çeviriyor ve biz hayatta kalan son kişi olarak Will Smith’in mücadelesini seyrediyoruz. Macera üçüncü dünya savaşında yok olmuş dünyanın çorak çölleri gibi bir ortam yerine ıssız New York sokaklarında geçiyor. New York’a gitmiş olanlar için eminim çok eğlencelidir oraları ıssız görmek.

Will Smith dünyada tek başına kalmanın psikolojisini oldukca güzel yansıtıyor ama bazı sahneler gereksiz uzuyor ve filmin akıp gitmesine engel oluyor. Onun dışında sık sık koltuğunuzda geri sıçramak zorunda kalabilirsiniz çünkü aksiyon sahneleri oldukça başarılı. Will Smith’in köpeğinin peşinden karanlık hangara girdiği sahnede ise güzelce geriliyorsunuz.

2 yorum:

NiNo dedi ki...

cok merak ettimmm

Unknown dedi ki...

bakalim sen de begenecek misin :) gerci senaryosu icin zayif diyor cogu sinema elestirmeni ama agirlikli olarak Will Smith`in tek basina goturdugu bir filmde senaryodan ne kadar ne bekliyorlar bilemiyorum :)