29 Ocak 2008 Salı

Vapiano

Tesadüfen son yazılarımız arka arkaya hep cafe/restoran oldu. Çok obur bir çift izlenimi mi çiziyoruz yoksa :)

Vapiano, Bağdat Caddesi'nde Suadiye Vakko'nun (beyaz köşk) sokağında, Lush'ın yanında bulunan bir İtalyan restoranı. Restorana girerken güleryüzlü bir hostes sizi karşılıyor ve hoşgeldiniz derken aynı zamanda da elinize chipli bir kart tutuşturuyor. Restoranda üç tip ana yemek seçme şansınız var. Makarna, pizza ya da salata. Diyelim makarnada karar kıldınız. Makarna bölümüne giderek önce hangi çeşit makarnayı istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Burgu mu penne mi spagetti mi... Sonrasında ise içeriğine ve sosuna karar vermeye geliyor sıra. Bunun için menüdeki makarnalardan birini seçebileceğiniz gibi istediğiniz malzemeleri söyleyerek siz de kendinize özel bir tarif yaratabilirsiniz. Benim tercihim penne makarna ile ton balığı, mısır, mantar, krema ve parmesan peyniri oldu. Herşeye ton balığı koyabilmeyi başarıyorum. Salata, makarna, pizza, hiç farketmiyor :) İşin eğlenceli kısmı ise bu seçimleri yaptıktan sonra başlıyor. Aşçılar seçimleriniz doğrultusunda yemeğinizi gözünüzün önünde hazırlıyorlar. Girişte verilen çipli karta ise tüm siparişleriniz yükleniyor. Tam bu esnada örneğin pizza gibi hazırlaması nispeten daha uzun süren bir yemek seçtiyseniz aşçılar elinize siyah, ufak, dikdörtgen bir alet veriyorlar ve siz giriş katında ya da üst katta oturmaya başlıyorsunuz. Yemeğiniz hazır olduğunda bu alet titreyerek sizi uyarıyor ve gidip yemeğinizi alıyorsunuz. Söylediğim gibi ben o gün öğle yemeğinde iş yerindeki arkadaşlarımla gittiğimde tercihimi makarnadan yana kullandım. Ama elbette pizza seçen arkadaşımın yemeğinin tadına da baktım :) Enfes mantarlı bir pizzaydı ve de ko-ca-man-dı! Ihhmmm, nasıl da acıktım şimdi.
Dekorasyon genel olarak ferah ve aydınlık. Biz giriş katında oturduk gerçi ama gördüğüm kadarıyla üst katta daha rahat oturacak yerler var. Biz bank gibi birşeyin üzerine oturduğumuz için sırtımızı yaslama imkanımız olmadı. Bir dahaki sefere hem pizza yenecek hem de üst kattaki rahat koltuklara yerleşilecek :) Bu arada az kalsın unutuyordum. Yemeğiniz bitip de restorandan ayrılacağınız zaman öyle garson arama, çağırma, hesap isteme, hesabın gelmesi, para üzeri bekleme vs yok. Çipli kartınızı alıp çıkıştaki kasaya gidiyor ve ödemenizi yapıyorsunuz.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

soru: cipli kartimizi bir yemek süresinde kaybeden sorumsuz insanlarin cezalandirilmasi nasil oluyormus? mesela ayni karti diskosal aktivitelerde kaybetmek 75 euro filan gibi nakit akisina tekabül ediyomus... bKz: bir arkadasim ekolü

Unknown dedi ki...

oooo would be clown beycigim, siz benim bloguma gelir, yorum da mi yazardiniz, gozlerim yasardi :)

bu karti kaybedersen 50 euro vermek durumunda kaliyorsun yani daha insafli :) kartin arkasinda boyle yaziyor da bu parayi kim verir orasi mechul... bu arada o arkadasim ekolü sakin sen olmayasin?!

Adsız dedi ki...

Vapiano bildiğim kadarıyla italyan yemekleri yapmasına rağmen alman kökenli bir restoran. Almanyada neredeyse her şehirde bir şubesi vardır, hatta bende ilk Kölnde yemiştim. Yalnız menüde Kdv hariç fiyatları yazmaları kasada küçük bir süpriz yaşamanıza sebep olabiliyor.

Quentins dedi ki...

evet başak,alman-türk ortaklığıyla türkiye getirildi yanılmıyorsam. KDV konusuna gelince, benim hiç dikkatimi çekmedi, acaba değiştirmiş olabilirler mi o sistemi? çünkü ben beklediğim fiyatı ödedim yanılmıyorsam kasada. Gerçi bir fazlalık vardı ama onu da makarnama sonradan koydurduğum parmesan peynirine bağlamıştım. Hımmm, bir sonraki gidişimde dikkat edeyim, merak ettim.