5 Ocak 2008 Cumartesi

Kabadayı

Uzun zamandir sinemaya gitmiyordum ama Kabadayı'ya gitmemek olmazdı. Şener Şen adı zaten film için bir garanti oluşturuyor ama filme gidecek olursanız göreceksiniz ki filmin gerçek starı Kenan İmirzalıoğlu. Bu filme sadece final sahnesi olan "Devran Ruleti"ni görmek için bile gidilir bence...

Kenan İmirzalıoglu'nu pek sevmezdim aslında. Deli Yürek dizisini de Acı Hayat'ı da izlemez ve sevmezdim ama İmirzalıoğlu'nun bu filmdeki performansı gerçekten olağanüstü. Film'den çıkıtığımda ilk yorumum "Müthiş oynamış!" oldu. Aslında bu belki de film için o kadar da iyi olmayabilir. Dönüp filmi düşündüğümde biraz daha hareket olabilirmiş diye düşünüyorum ama yine de filmin başından sonuna kadar hiç sıkıldığımı hatırlamıyorum. Dizilerde bol bol seyrettiğimiz Mafya - Derin Devlet -Komplo olaylarına çok fazla girilmemesi de iyi olmuş bence. Bunun yerine Mafya ile Kabadayı arasındaki farkın işlendiği bir kurgu filme farklılık kazandırmış.
Bu arada filmdeki esas kızın (Karaca-Aslı Tandoğan) Devran'ın erkekliğine hakaret ettiği sahnenin de filmin akılda kalıcı sahnelerinden olduğunu söylemeliyim. Cinsel içerikli olduğundan mı yoksa erkeklerin korkulu rüyası olmasından mı kaynaklanıyor bilemiyorum ama film hakkında konuşulduğunda bu sahne atlanmıyor ve Kenan İmirzalıoğlu yine çok başarılı. Efemine bir erkeği (Sürmeli - Rasim Öztekin) yaşlanmış olarak izlemek de oldukça farklı ve eğlenceli. Genelde bu tip karakterler hep gençlik yıllarında canlandırılır. Filmde Ali Osman'ın gençliğine bir flashback de hoş olurmuş bence ama n'apalim o kısım da kendi hayal gücümüze bırakılmış.

Kabadayı hafta sonunuzu değerlendirmek için iyi bir alternarif, benden söylemesi. Sonunda kötü adama sempati duyduğum filmeri hep sevmişimdir zaten...

1 yorum:

el*ff dedi ki...

filmi gerçekten de çok güzel özetlemişsiniz gitmeyenler bence de mutlaka görmeli sadece şener şen için bile izlemeye değer :))imirzalıoğlu nunda hakkını yememek lazım...aslı tandoğan biraz eğreti kalmış ama o kadar olucak artık :)