3 Ocak 2008 Perşembe

İnternetten Kitap Siparişi

Geçenlerde Suadiye’deki Remzi Kitabevi’ne gidip birkaç kitap satın aldım. Toplamda üç adet kitaba 50 YTL gibi bir ödeme yaptım. Bence pahalı, herkes kitap için bu kadar bir bütçe ayıramaz ki. Sonra da insanlar neden kitap okumuyor diyorlar. Neden acaba?! Tabii ki fiyatlar çoğu insanın sadece ardına sığındığı bir bahane ama gerçekten kitapları pahalı buldukları için almayan insanlar var. Gerçi artık günümüzde e-kitaplar var. İnternetteki birçok sitede bunlara rastlayıp bilgisayara indirmek ve okumak mümkün. Ama ben tıpkı gazetede olduğu gibi kitapta da illa elimde basılı hali olsun, elle tutup okuyayım isterim. Bilgisayar ekranına bakarak kitap ya da gazete okumak bana kesinlikle aynı zevki vermiyor. Siz de benim gibiyseniz yani illa kitabı elime alır eski usul okurum diyenlerdenseniz fakat kitaba çok para harcadığınızı da düşünüyorsanız size önerim internetten sipariş verip satın almanız. Çünkü yukarıda bahsettiğim kitapları internetten satın alsaymışım 50 YTL yerine 37 YTL harcayacakmışım ve neredeyse bir diğer kitap bedavaya gelecekmiş. Kitapevlerine gidip orada kitapları birebir incelemek elbette daha çok hoşuma gidiyor. Dolayısıyla buralara gittiğimde artık kendime hakim olup bir şey satın almıyor ve eve gidip internetten sipariş veriyorum.

Size önerim kitap alacağınız zaman, özellikle de birkaç kitap birden alacağınız zaman mutlaka şu sitelere bir göz gezdirin:

3 yorum:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Evet haklısınız. elektronik ürünlerde de bu böyle. Ancak o sitenin yaptığı kredi kartı sizde de varsa çok avantaklı bir alışveriş yapabilirsiniz eğer yoksa dışardan taksitle almak daha uygun benim gibi bir öğrenciye... Ayrıca kargo parasını da unutmamak lazım...

Quentins dedi ki...

Öncelikle sitemize hoşgeldin Recep. Bu linkini verdiğim sitelerin hemen hemen hepsinde birçok bankanın kartına taksit yaptırma olanağın var, hem de fark ödemeden. Kargo ücreti konusunda ise haklısın. Fakat örneğin D&R'ın websitesinden 50 YTL ve üzeri alışveriş yaparsan kargo bedavaya geliyor. Diğer sitelerde ise kargo bedava olmasa bile birkaç kitap birden aldığın zaman yine de karlı çıkıyorsun dışarıya göre. Denemeye değer, ne dersin ;)

nur ayday dedi ki...

Merhaba, Ben ideefixe 'yi yıllardır kullanıyorum .. Son 1 aydır da gitti gidiyor ve hepsi burada 'dan alışveriş yaptım. Çok iyiler ..D&R 'ı hiç bilmiyordum paylaşım için teşekkürler..