2 Ocak 2008 Çarşamba

Barnie's Coffee & Tea Company


Cumartesi akşamı E. ile Caddebostan'da Cafe Crown'ın karşısında Barlar sokağına inen sokağın köşesindeki Barnie's Coffee'ye gittik. Bu arada, Cafe Crown kapanmış, bilmeyenlere duyurulur. Gereksiz derecede pahalı bir cafeydi, sadece iki kere gitmiştim. Hatta ikincisi zoraki olmuştu. Neyse, konuyu fazla dağıtmadan Barnie's hakkındaki fikirlerimi kısa kısa sizlerle paylaşayım.

Barnie's in İstanbul'da Caddebostan dışında Türker İnanoğlu Maslak Show Center, Nişantaşı ve Ataşehir'de de şubeleri bulunmakta. Yanılmıyorsam Ankara'da da Barnie's var ve hatta İstanbul'daki Barnie's lerden önce açıldı. Barnie's Amerika'nın Florida eyaleti Orlando şehri merkezli bir kahve zinciri ve Reysaş tarafından Türkiye'ye franchise alınarak getirildi. Barnie'sde kafeinsiz kahve, buzlu kahveli/buzlu meyveli içecekler, sıcak/soğuk kahveli ve meyveli içecekler, çok çeşitli bitkisel çaylarının yanısıra pasta çeşitleri de bulunmakta. Ben hiç kahve içmeyen bir kişi olarak bitki çayı içtim. 5 YTL'ye gelen çaydan iki fincan çıktı. Dolayısıyla fiyatlar gayet makul.

Cafenin dekorasyonu iç açıcıydı. Sigara içilen/içilmeyen bölüm ayrımı neyse ki vardı da rahat ettim. Cafede ayrıca Barnie's markalı özel çay ve kahveler de satılıyor. Hemen girişte üç adet Mac var ve bunlardan internete girebiliyorsunuz. Cafede dikkatimi çeken bir diğer ayrıntı ise Nokia, Samsung, Motorala, Siemens vs gibi birçok cep telefonu markası için şarj aleti bulunmasıydı. Telefonunuzun şarjı mı bitti, kilitli küçük dolaplardan istediğinizi kullanarak bunu kolayca halledebiliyorsunuz. Böyle bir hizmeti bir cafede ilk defa görüyorum. Servise gelince kötü değildi ama öyle çok iyiydi dememi sağlayacak herhangi bir ayrıntı da gözüme çarpmadı. Son olarak, tuvaletler E. tarafından (nam-ı diğer Nodiahp) test edilip onaylandı, hem temiz hem de dekorasyonu gayet güzelmiş.

3 yorum:

La Madame Chapeau dedi ki...

Barnie's caddede en sevmediğim yer :(

Gerçi Schiller de çayı 'kahve presi'yle sunuyor; ama buada daha da sinirime dokunuyor bunlar.

Çay/kahve presi olarak geçse de adı, çayımı o aletle demlemekten hoşlanmıyorum.

Cam demlikler var yine öyle tek kişilik ya da maşalar... Çay aksesuarları dünyası o kadar zengin ki... Böyle kısır kalmaları hoşuma gitmiyor. Tabii soracak olursanız 'kahve zinciri' konsepti gereği falan diyorlar.

Bir de Barnie's o presleri, çay lekelerinden arındırmak için fazla çaba sarf etmiyor.

Hizmeti de tatmin edici gelmedi bana :(

Benim Caddebostan'da en çok sevdiğim ve tek sık gittiğim yer -rahmetli- Paul idi...

Şimdi binasının yerinde yeller esiyor :( Çilekli tartöleti ile elmalı&bademli tartını ve earl grey çayını öyle özledim ki :'(

Delirdim sanırım :)))))

Aynı yerlere gittiğimiz birini bulmuş olmaktan olsa gerek :)))

Quentins dedi ki...

:)) Sen de kendi deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler.

La Madame Chapeau dedi ki...

Rica ederim :D

En sevdiğim konularda işgaliyeye hemen girişirim :)))

Sevgiler...