31 Aralık 2007 Pazartesi

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO)

Siz de her sabah bir yakadan öbür yakaya geçmek zorunda olan milyonlarca insandan biri misiniz? İstanbul’da trafiğin ne berbat durumda olduğunu bilmeyen yok herhalde. Benim size tavsiyem, mümkün olduğunda deniz yolunu kullanın ve bunu yaparken de İstanbul Deniz Otobüslerini (İDO) tercih edin.

Toplu taşıma araçları içerisinde şimdiye kadar aldığı parayı bu kadar hak eden başka bir vasıta bilmiyorum. Her ne kadar kaptanlarından biri geçen aylarda açıkta demirlemiş bir gemiye toslamayı başarmış olsa da karayolundan daha güvenli olduğuna eminim. Koltukları rahat, yolcuları medeni... Kışın içi sicak, yazın ise güçlü bir havalandırma ile serin bir konfor sunuyor. İniş binişler biraz sıkışık olabiliyor ve rüzgarın şiddetli olduğu günlerde seferler iptal olabiliyor ama sonuçta iptal seferler yılda bir kaç günü geçmiyor. Ayrıca daha evden çıkmadan 212 444 4 436 nolu numaradan iptal seferleri öğrenebiliyorsunuz.

Tabii herkes iskelelere yakın oturmuyor ama yine de bazen bir minibüsle bir iskeleye varıp oradan karşıya geçmek size zaman kazandırabilir. Ayrıca deniz otobüsünde uyumanın keyfi de bir başka oluyor :) Bir denemekte fayda var...

Hiç yorum yok: