21 Ağustos 2007 Salı

Ankara Mobilya

Şubat ayında Ankara Mobilya'nın Kadıköy'deki mağazasından yemek odası takımı ile yatak odası takımı satın aldım ve ürünlerimi bir süreliğine depolarında tutmalarını Temmuz ayı gibi isteyeceğimi söyledim, kabul ettiler.

Temmuz ayı geldiğinde mobilyalarımı istedim ve 20 günlük bir süreç sonunda eve teslim ettiler. Bir usta ile yanında 2 çırak vardı. Daha doğrusu biri çırak diğeri hammaldı. Öğlen geleceklerini söylemelerine rağmen saat 17:00'de geldiler ve geldikleri ilk ev bizdik! Bizden önce gittikleri evin sahibini evde bulamamışlar. Bulsalar kim bilir bize kaçta geleceklerdi! Neyse, elemanlar yetersiz ve vasıfsız olduğu için işleri ancak saat 20:15'te bitebildi. Aslında bitti de denilemez pek, yarım yamalak oldu çünkü mobilyalarımız. Büfemizin aynasını düşürüp kırdılar. Vitrinimizin 3 adet cam rafının da 2'sini çatlattılar. Getirdikleri masa sandalyelerinin ayakları hep çizik içindeydi çünkü doğru düzgün bir paketleme yapılmamıştı. Bir de ustaları kendini o kadar akıllı zannediyordu ki benim gösterdiğim her çiziğe "Ojeyle kapatırsınız. Artık o kadarını da görmeyeceksiniz" gibi terbiyesizce tepkiler verip duruyordu. Bir iskemlenin ise ayağının ahşabı olduğu gibi soyulmuştu, bunu teslim almayacağımı, yenisini istediğimi söyledim. Yatak odasına geçildiğinde ise gardrobumun alakasız bir takımın gardrobu olduğunu görünce fenalaştım. Bu kadar mı lakayıt olunur. Nasıl bir sistemdir bu, fabrikadan gelen mallar müşteriye gönderilmeden önce hiç mi kontrolden geçirilmez. Ya da bu firmanın hiç mi kalite kontrol departmanı/yetkilisi yoktur? Gerçi kalite kontrol nedir ondan haberleri olup olmadığından bile şüpheliyim. Mobilyalarım bu halde 14 Temmuz'da geldi ve bugün 21 Ağustos hala düzeltilemedi eşyalarım tam anlamıyla. Kırdıkları aynam ve vitrinimin rafları geldi. Sandalyem geldi fakat bu sefer de diğer sandalyelerimden farklı bir şey göndermişlerdi. tekrar gitti, yapıldı, geldi. Geldi dediğime bakmayın çünkü gelene kadar da her gün defalarca aradım durdum. Maalesef çalışanları o kadar beceriksiz, densiz ve sorumsuz ki arayacağız deyip kesinlikle aramıyorlar. Benim ta 14 Temmuz'da bildirdiğim gardrobu daha geçtiğimiz hafta fabrikaya sipariş veriyorlar. Siz hesap sormaya kalktığınızda ise telefondaki görevli "ben söyledim, siparişlerden sorumlu arkadaş görevini yapmamış" gibi saçma sapan bir cevap veriyor. Kısacası aradan 5,5 hafta geçti ve hala gardrobum düzeltilmedi. Dolayısıyla bir türlü de yerleşemiyorum.

Üstelik telefon açtığınızda yetkili birileriyle konuşmak istediğinizde görüştürülmüyorsunuz. İlk birkaç aramamda "patron" dedikleri kişi benimle görüşürken sonrasında sürekli bahaneler uydurarak telefonlarıma çıkmadı.

Sonuç olarak, siz siz olun benim yukarıda anlattıklarımı yaşamak istemiyorsanız Ankara Mobilya'dan bir şey alacağınız zaman tekrar düşünün. Benim çilem henüz bitemedi bile. Dünyanın parasını verip mobilya alıyorsunuz, burnunuzdan getiriyorlar. Pes!

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun. Biz de çeşitli mobilyacılarla çok büyük sorunlar yaşadık. Koltuk takımımızı aldığımız Ankara Mobilya'dan ise çok memnunuz. Pek siparişi alınmayan bir model olmasına rağmen koltuklarımızı tam istediğimiz gibi bir hafta içinde tamamlayıp bize istediğiniz zaman gönderebiliriz dediler. İşin ilginci, satış elemanı bize iki-üç hafta sürebilir demişti. Genelde mobilyacılar erken tarih söyleyip onu geri iterler biliyorsunuz. Evin ve bizim işlerimiz bitmediğinden, koltukları "tam üç ay sonra" teslim etmeleri için aradığımızda o günün akşamı koltuklar salondaydı. Üstelik tüm gün çalışmış olan taşıyıcılar çok güler yüzlüydü.

Sizin yaşadığınız tipik bir mobilyacı davranışı ve çok sinir bozucu ama bir de bu örnek var...

Unknown dedi ki...

Merhaba, tesekkurler, gule gule kullanin. Sizin isinizin sorunsuz ve sikintisiz hallolmasina sevindim ama bir o kadar da sasirdim dogrusu. Sanki iki apayri mobilyacidan bahsediyoruz. Gerci bunda alisverisi yaptiginiz bayiinin de cok onemi var anlasilan. Hangi sehirdesiniz?

mm2303 dedi ki...

merhaba; bende kadıköydeki ankara mobilyadan yatak odası takımı aldım verdikleri tarihten 1 gün önce teslim ettiler gayet düzgün bir şekilde ürünlerimi kurdular ve şöyle bişey var evimde bulunan eski yatak odası takımını hiçbir ücret almadan alıp attılar daha önce istikbalden de ürün almıştım yemek odası takımı arkadaşlar ürünleri kurup kartonları ve pisliklerini apartmanın önüne bırakmışlardı ikinci kez böyle bişey yaşamamak için ustaların arkasından gittim ve bütün kartonlarını ve pisliklerini arabalarına koyup götürdüklerini gördüm şaşırdım.Sizin başınıza gelenler için üzüldüm ama biraz abartıyosunuz gibi geldi.İSTANBUL

Unknown dedi ki...

mm2303, anlattiklarimda en ufak bir abartma yok dolayisiyla yanlis gelmis size. bu blogda tum deneyimlerimizi oldugu gibi anlatiyoruz. iyiye iyi, kötüye kötü demeyi biliyoruz.

Şahin dedi ki...

Dostlar! Kadıköy Ankara Mobilya'dan ürün almayın!
05.12.2009 Tarihinde mobilya almak için Kadıköy'de Ankara Mobilya Center yazan mağaza'ya girdik. Adı Yasin olan bir arkadaş bizimle çok güzel ilgilendi. 1 koltuk Tk., 1 masa, 6 sandalye, 2 etekli sandalye, 1 konsol, 1 kaşıklık, 1 TV ünitesi, 1 puf, 1 zigon ve 1 orta sehpası almaya karar verdik. Birkaç gün içerisinde karar verip ödemeyi yaptıktan sonra 25.12.2009 tarihinde 21.12.2009 T.li Atagül Mobilya Gebze Kocaeli adına kesilmiş Fatura ile (Nedenini bilmiyorum?) orta sehpa+zigon hazır olunca teslim olacak kaydı ile mobilyalar geldi. Koltuk minderleri kirli ve 3lü koltuğun altınını kırık olduğunu sonra fark ettik üstelik çöpleride söylediğim halde kapının önüne bırakıp gitmişler. 26 sında tekrar geldiler tespit yaptılar bizim istediğimizden farklı orta ve zigon sehpaları getirdiler, 10.01.2010 tarihine kadar sürekli telefonla arayıp bizzat kendim giderek geldiler ve 3lü koltuk ile minderleri aldılar. 16 ocakta minderleri kimini silmişler kimini yıkamışlar (bu zaman zarfında görüşmelerimizde ismini bilmediğim bir bayan minderleri yıkamamız gerektiğini bile bize önerdi.) 19.01.2010 tarihinde 3lü koltuk ve venge deri adı altında kırmızı zigon ve orta sehpa getirdiler, çocuk renginin farklı olduğunu söylemesine rağmen bırakıp gitmişler. Tekrar telefon trafiğinden sonra 22.01.2010 tarihinde sehpaları değiştirdiler. Ancak bu arada çok fazla üzüldük, çok fazla telefon trafiği ve stres yaşadık ve çok uzun zaman bizi beklettiler, misafir kabul edemedik. Çalışanları çok ukala ve kaba sanki siz paranızla almıyorsunuz da siz hediye veriyorlar gibi davranıyorlar, kirli
ise yıkarsınız temizleyiverin gibi sözler sarf ediyorlar.
Siz siz olun üzülmek istemiyorsanız Ankara mobilyadan hiç birşey almayın.

Adsız dedi ki...

Merhaba Arkadaşlar,
Bende bir hata yaparak,Kadıkoy Ankara Mobilya'dan yatak odası siparişi verdim.Yasin denen arkadaş sizinle ödemenin yarısını alana kadar çok güzel ilgileniyor.Sonra karşınızda muhatap bulamıyosunuz,birde çok güzel yalan söylüyorlar.2 aydır bekliyorum,söz verdikleri teslimat günü çoktan geçti,artık dolandırıldığımı düşünmeye başladım.
sizde üzülmek istemiyorsanız Ankara mobilyadan alışveriş yapmayın.

Unknown dedi ki...

ankara mobilya center kadıköy...
yasinin kazığını bende yedim arkadaşlar.sakın kanmayın ona.20 nisan sipariş verdim bugün 12 ağustos hala ürünlerim eksik düşünün.mahkemeye vericem.tüketici haklarına bildirdim.yasin ve yandaşları telefona çıkmıyor çıksada hakaret ve küfür ediyorlar.çok kavga ettim inanın.sakın kanmayın....

Adsız dedi ki...

yaklaşık iki hafta önce yatak odası takımı sipariş ettim halen gelmedi ve bugün geleceğini söylediler (bugün gelecek die en az 3 defa farklı tarihte de söylediler gerçiii) ama gelmedi ,ve şimdi öğrendim ki daha şifonyer fabrikadan çıkmamış. Resmen oyuncak ettiler bu nasıl iş yaaa lanet olsun hakikatten,giden parama yanıorum rezillik yaa !!!

Adsız dedi ki...

arkadaşlar kadıköy ankara mobilyadan hiçbirşey almayın.satana kadar güleryüzlüler sonra bi sorun çıktığında mobilyalarında söylüyorsunuz terbiyesizleşiyorlar.orada ucube terbiyesiz bir kadın var...sakın paranızı böyle insanlara kaptırmayın.paranızla rezil olmayın...

Adsız dedi ki...

arkadaşlar buraya olumlu yorum yazanlar kadıköydeki ankara mobilyadan almamışlardır bence.aynı ad altında farklı sahipleri olan ankara mobilya var galiba.kadıköy ankara mobilyaya yanılıpta girmeyin sakın.....

Adsız dedi ki...

haklısınız bende geçen ay koltuk takımı aldım ordan.işçilik çok kötü ve siparişinizi istediğiniz gibi yapmıyorlar.satış elemanları dediğiniz gibi önce güleryüzlü sonra ise telefonu yüzünüze kapatıyorlar.böyle insanlara nasıl ruhsat veriyorlar.mobilyacıların yüzkarası.ANKARA MOBİLYA KADIKÖY

Adsız dedi ki...

mm2303 ankara mobilya kadıköyde çalışıyor olmalı bu kadar şikayetin arasında olumlu yazdığına göre..