24 Ağustos 2007 Cuma

Alfemo Mobilya

Ankara Mobilya'da onca sorun yaşadıktan sonra (halen de yaşamaya devam ediyoruz maalesef) hiç değilse koltuklarımızı daha kurumsal bir yerden alalım dedik ve Alfemo'da da koltuk beğenince seçimimizi buradan yana kullandık. Amaç, başımızın ağrımamasıydı ama yine orada da sorun çıktı maalesef. Kurumsallık falan yalan hepsi, söylerken bile üzülüyorum ama Türkiye'de 3-5 kuruşa eleman çalıştırırsan hangi firma olursan ol sonuç hüsran oluyor.

Gelelim başımızdan geçenlere: Modoko'daki Alfemo'dan koltuk takımı beğendik fakat küçük kırlentlerin (yastık) kumaşı hiç hoşuma gitmedi, kumlu kumlu desenli, benim zevkime hitap etmeyen bir kumaştı. Dört tane kırlent yüzünden koca koltuk takımından vazgeçmek olmaz, şansımı deneyeyim dedim ve kırlentleri de koltuk gibi tek renk aynı kumaşla kaplatabilir miyiz dedim ve "tabii" cevabını aldım. Ödemenin büyük bir bölümünü yaptık, siparişi verdik ve 3 hafta içinde teslim edileceğini öğrendik. Aradan 3-4 gün geçtikten sonra Modoko Alfemo'dan bir telefon geldi ve kırlentlerin standart olduğunu, fabrikanın düz renk kumaş yapamayacağını söyledi. Ben de düşündüm taşındım ve kırlentleri kesinlikle o şekilde istemediğimi söyledim. Hiçbir öneri getirmediler. Bana sadece standartlardan bahsedip durdular. E o zaman neden satış yapmak için herşeye "yaparız, ederiz" diyorsunuz? Bu mantığı bir türlü anlamıyorum. En sonunda benim önerim üzerine standart neyse öyle gelmesini fakat yanında ekstra olarak istediğim düz renk kumaşı göndermeleri üzerinde anlaştık. Bunun üzerine de ertesi gün bana telefon açıp kumaşlar için ekstra para istediklerini söylemezler mi?! Kaç milyarlık takım alıyorsunuz, söz verdikleri şeyi yerine getirmiyorlar, bir de dalga geçer gibi 4 küçük yastık kumaşı için tekrar ekstra para istiyorlar. Pes! Ekstra tek bir kuruş vermeyeceğimi, olmuyorsa da gelip bugün iş çıkışı verdiğim parayı geri alacağımı söyleyince hemen sindiler. İlla rest çekmek mi gerek?!
Bana 3 hafta olarak verdikleri süre dolduğunda Alfemo'yu arayarak koltuklarımı sordum. O gün ellerine geçeceğini, muhtemelen de ertesi gün getirebileceklerini söylediler. Ertesi gün olduğunda ise beni arayarak gelen koltuk kumaşlarının benim ısmarladığım renk olmadığını, koltukların fabrikaya geri gönderildiğini ve tekrar yapılacağını söylediler. 10 gün sonra koltuklar ancak elimdeydi.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Quentis merhaba,
Bu sitene çok sevindiğimi biliyorsun zaten. Ama diğer siteye neden ulaşamıyorum. Her şey yolunda mı? Sevgiler...

Quentins dedi ki...

Merhaba Ülker, evet biliyorum, teşekkürler :) her şey yolunda, problem yok, sadece o günlüğümdeki tüm yazılarımı sildim...

enne dedi ki...

Selam,
Ben de merak etmiştim, neredesin diye. Günlük yazıların olmayacak mı artık? özel bir blog açıyorsan bana da haber verir misin? ennecik@gmail.com

Quentins dedi ki...

Merhaba Enne,
Yine aynı adreste (http://gunlukhayat.blogspot.com) yazmaya devam edeceğim ama bir süreliğine ara verdim. Başlayınca tekrar haber veririm tabii ki :)